[FOTO/VIDEO] Uvertira u večernji tulum godine Druga večer RetrOpatije donijela još više plesa, glazbe i zabave

Autor: Nikola Cvjetović 25.06.2022

retropatija_petak_2022_infinity_marko_tolja_opatija__6_

Spektakularno finale opatijski „party stoljeća“ imat će danas, kada će se glavna ulica zatvoriti za automobile i otvoriti za glazbu, ples i dobru zabavu.

Opatija - Druga večer RetrOpatije donijela još više plesa, glazbe, zabave i posjetitelja. Druženje je otvoreno domaćim snagama na mrkatu na kojem se etno uvukao u retro, a svu raskoš i njegovanje folklornih običaja naše države prikazali su članovi Folklornog ansambla Zora. Da sve ne ostane na etnu, pobrinuo se Duško Jeličić Dule i njegova Bonaca, odnosno Silvana Jeličić i Edi Lazarić.

retropatija_petak_2022_infinity_marko_tolja_opatija__4_

Centralna događanja održana su na Slatini te kod umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Marko Tolja, Janitorsi, Dellboysi, Dj Tomi, Dj Sajo, a sve uz plesne nastupe grupa Flame, Porto Ri i Rebel School ponudili su publici putovanje kroz različite glazbene stilove koje su obilježile gotovo sve dekade prošlog stoljeća.

Spektakularno finale opatijski „party stoljeća“ imat će u subotu, kada će se glavna ulica zatvoriti za automobile i otvoriti za glazbu, ples i dobru zabavu. Promet će biti zatvoren
zaustavljen Ulicom maršala Tita od križanja s Radničkom ulicom i Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine, od 17 sati u subotu do 5 sati u nedjelju ujutro.

retropatija_petak_2022_infinity_marko_tolja_opatija__3_

Središtem Opatije zavladat će muzika i moda, ulični zabavljači Martiniss žonglera, originalni trkaći motocikli s nekad slavne utrke na Preluku, vespe i oldtimeri, opatijski vatrogasci koji će se predstaviti poligonom za djecu, ali i ugostitelji i obrtnici, frizeri, šminkeri i barberi koji će svoje djelatnosti izvesti izvan zatvorenih prostora i prezentirati u stilu neke od važnijih glazbenih dekada 20. stoljeća. Program će početi u od 18 sati, kada će na tržnici atmosferu zagrijati DJ Rabbit i rockabilly radionica. Istovremeno, glazba će osvojiti svaki kutak grada – ispred hotela Paris velike hitove prošlog stoljeća puštat će DJ Patak, na bini nasuprot hotela Milenij DJ Dog, a pred Šporerom DJ Alex Ivanov. Sve ove pozornice povezat će e promenadni nastup Puhačkog orkestra Lovran koji će u retro-izdanju u 18 sati krenuti od tržnice prema Slatini.

retropatija_petak_2022_infinity_marko_tolja_opatija__2_

Živa glazba krenut će sa Slatine u 19 sati, kada nastupa Pachamamma Street Connection Band, dok će nešto ranije, od 18.45 sati pozornicu nasuprot Milenija zauzeti Dječja plesna skupina Lorena, a ispred Kraša svoje plesno umijeće predstavit će dječje plesne skupine Zvjezdice iz Veprinca i Porto Ri iz Rijeke. Od 20 sati na tržnici će zasvirati Bourbon Hunters Band, u 20.30 sati na terasi hotela Imperial nastupit će Febra bend, a Cubismo, naš najuspješniji sastav u povijesti Porina, ugrijat će atmosferu do usijanja na terasi hotela Kvarner. Uvertiru u glazbenu završnicu, od 21 sat, dat će (Ne)Normalni Band ispred hotela Paris, Lorean Dey pred Šporerom te Dino Dvornik Tribute Band koji će hitove neprežaljenog hrvatskog „kralja funk glazbe“ izvesti na bini nasuprot hotela Milenij.

retropatija_petak_2022_infinity_marko_tolja_opatija__5_

Tradicionalno finale čitavog programa RetrOpatije bit će ludi i nezaboravni, najveći Disco Party by DJ Luca Montecchi & MC Šajeta na Ljetnoj pozornici. Pod zvijezdama otvorenog neba na hitove disco glazbe plesat će se od 23 sata pa do 3 sata u nedjelju ujutro, kada i službeno završava najveća, najluđa i najzabavnija ljetna manifestacija.

VIDEO

Uvertira u večernji tulum godine Druga večer RetrOpatije donijela još više plesa, glazbe i zabave

Više sa portala poduckun.net ...