[FOTO/VIDEO] Veliki interes učenika i poslodavaca za Sajam karijera u turizmu

Autor: Kristina Tubić 23.11.2022

Na Sajmu sudjeluju i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatski zavod za zapošljavanje te 20 nastavnika Ugostiteljske i partnerskih škola.

Opatija - Sajam karijera u turizmu, aktivnost u sklopu projekta ''RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“ Ugostiteljske škole Opatija otvoren je danas u Grand Hotelu Adriatic.

Kako je istaknula ravnateljica Škole Sibila Roth, cilj je projekta povezivanje učenika i gospodarstvenika te informiranje o mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

Očekuje se da će trodnevni sajam pohoditi više od 150 srednjoškolaca, a predstavljaju se hotelske kuće i ugostiteljski objekti s područja Liburnije, poput Hilton Rijeka Costabella, Aminess Hotels, Milenij Hoteli, LRH Liburnia Riviera Hoteli, brojni restorani i drugi poslovni subjekti. Na Sajmu sudjeluju i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatski zavod za zapošljavanje te 20 nastavnika Ugostiteljske i partnerskih škola.

Bitna značajka sajma je kroz okrugli stol i radionice s gospodarstvenicima, obuhvatiti temu poboljšanja uvjeta i kvalitete praktične nastave u ugostiteljskim objektima te stvoriti početne uvjete prema stipendiranju učenika od strane gospodarstva. Također će se na sajmu predstaviti i idejni koncept karijernog centra za učenike, održati radionice za učenike (osobno brendiranje na društvenim mrežama, poduzetničke vještine za učenike – Step Ri, predstavljanje mjera HZZ-a za zapošljavanje mladih i mogućnost korištenja vaučera u sustavu obrazovanja odraslih) i održati radionice pedagoško-didaktičkog usavršavanja mentora kod poslodavaca.

VIDEO

Sajam karijera u turizmu

Više sa portala poduckun.net ...