[FOTO/VIDEO] Veliko finale obilježavanja 60. obljetnice uspješnog rada Ženskog zbora KUD-a Učka večeras u Amfiteatru

Autor: Nikola Cvjetović 02.07.2022

kud ucka matulji guvernerova palaca 2022  1

Koncert je kako i priliči otvoren Matinjadom u izvedbi sopca s otoka Krka Branka Brnića i Klaudija Dunata, dok su pisma i stihove Ivana Matetića Ronjgovega govorili Sven Sušanj I Rajka Jurdana-Šepić koja je ujedno i vodila program.

Matulji - Veliko finale obilježavanja 60. obljetnice uspješnog rada i baštinjenja našeg dragog 'ča' te naslijeđa Ivana Matetića Ronjgova i njegovog učenika te osnivača i dugogodišnjeg voditelja zbora Lea Ivančića KUD-a Učka Matulji, na rasporedu je večeras u matuljskom amfiteatru.

kud ucka matulji guvernerova palaca 2022  3

Naime, čast da otvore ovogodišnje "Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat” imaju članice KUD-a Učka kojima je večerašnji koncert vrhunac obljetnice koja je uključivala brojen aktivnosti. Jedna od značajnijih aktivnosti bio ja i Svečani koncert povodom 60. obljetnice ženskog zbora KUD-a Učķa Matulji održan prekjučer u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci. Tom prilikom kompletan repertoar bio je posvećen Ivanu Matetiću Ronjgovu.

kud ucka matulji guvernerova palaca 2022  10

Na repertoaru Učkarica pod ravnanjem dirigenta Saše Matovine našle su se skladbe Rodila loza, Tamo doli puli mora, Ne beri Jele, Ćaće moj, Vrnitev, Istarska narodna himna, Bilo vavek veselo, Oda zavičaju, a zapažene solističke točke imale su Doris Stanić, Lučila Jambrek, Aleksandra Jambrek Monjac i Karla Pupis. Koncert je kako i priliči otvoren Matinjadom u izvedbi sopca s otoka Krka Branka Brnića i Klaudija Dunata, dok su pisma i stihove Ivana Matetića Ronjgovega govorili Sven Sušanj I Rajka Jurdana-Šepić koja je ujedno i vodila program.

kud ucka matulji guvernerova palaca 2022  11

Za one koji nisu stigli poslušati Učkarice posljednjih nekoliko dana, večeras ponovo imaju priliku za to, ali osim tradicionala na repertoaru će se naći i brojen druge skladbe koje zbor izvodi. Koncert počinje u 21 sati uz zdravicu načelnika općine Vedrana Kinkele.

Također, Vedrana Spadoni Štefanić u ime Hrvatskog sabora kulture dodijelila povelje i diplome istaknutim članicama zbora za dugogodišnje djelovanje..

VIDEO

Svečani koncert povodom 60. obljetnice ženskog zbora KUD-a Učķa Matulji