[FOTO/VIDEO] Volosko potopljeno 'i s mora i s kopna'

Autor: Marina Pauletić 05.11.2023

Za riječku regiju izdan je narančasti i žuti meteoalarm.

Volosko – Nakon ekstremnih uvjeta koji su vladali na Kvarneru posljednjih nekoliko dana, Volosko je potopljeno 'i s mora, i s kopna'. Vološćanski mandrać prekrilo je more, dok se s gornje strane prema njemu slijevaju potoci vode. Gotovo sve stepenice koje vode prema obali Voloskog danas su slapovi, dok voda izbija iz svake škrape.

Iako je vrijeme trenutno vedro, za riječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm, radi očekivanog jakog i olujnog juga te jugozapadnog vjetra s najjačim udarima vjetra do 75 km/h, piše DHMZ. Radi obilne kiše i mjestimice mogućih urbanih i bujičnih poplava proglašen je također žuti meteoalarm. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz oborinu i jak vjetar u kratkom vremenskom razdoblju.

HAK prenosi kako je na A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica zatvoren izlazni krak iz smjera Zagreba prema Rijeci (samo silazak prema Krku i Gornjem Jelenju dok je glavni pravac otvoren u potpunosti). Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

VIDEO

Osim Voloskog, potop nije zaobišao niti Mošćeničku Dragu, gdje je jedan vlasnik ostao bez automobila. Uskoro opširnije...

Volosko potopljeno 'i s mora i s kopna'

Više sa portala poduckun.net ...