[FOTO/VIDEO] Wine EnoGastro Vip Event okupio je četrdeset proizvođača autohtone hrane i pića

Autor: Nikola Cvjetović 30.03.2022

vip_wine_bonavia_2022__3_

Četrdeset izlagača, proizvođača autohtone hrane i pića pokazali su najbolje od najboljeg u svojoj ponudi.

Rijeka – Wine EnoGastro Vip Event već šestu godinu okuplja vinske, ugostiteljske i gastronomske znalce u regiji. Osnovni ciljevi ove međunarodne konferencije koja je jučer otvorena u hotelu Bonavia Plava laguna su edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača i ugostiteljsko-turističkog sektora.

vip_wine_bonavia_2022__2_

Konferencija se održava u pet hrvatskih gradova, Zadru, Splitu, Zagrebu, Rijeci i Novigradu i okuplja vrhunske enologe, vinare i vinogradare, edukatore, vodeće lokalne proizvođače delicija, kao i ugostitelje, hotelijere i druge turističke djelatnike. Velik naglasak stavlja se na hrvatske lokalne proizvođače i promociju lokalnih enogastronomija.

„Čestitam organizatorima i sudionicima na promociji lokalnih proizvoda i zajedničkim naporima za unaprjeđenje cjelokupne turističke ponude. Ponosni smo na naše vinare i priču koju grade u promociji kvalitetnih vinskih sorti. Upravo zato, Primorsko-goranska županija radi na projektu Hrvatske kuće vina koja će svoj dom naći u dvorcu Nova Kraljevica i koji će omogućiti reprezentativan prostor za doista reprezentativnu ponudu kojom se naš kraj diči“, izjavio je zamjenik Mamula.

vip_wine_bonavia_2022__4_

Partneri projekta su Primorsko-goranska županija i TZ Kvarnera, Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, Hrvatska turistička zajednica, HGK Županijska komora Rijeka i Hotel Bonavia Plava Laguna, a pokrovitelji projekta su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede. Važno je istaknuti da je cjelokupni program besplatan, kako za posjetitelje, tako i za izlagače.

Otvorenju događanja su prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnik Ureda županije Goran Petrc, gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i brojni drugi uzvanici.

Što nam je još ispričao organizator Dantes Begić i neki od izlagača pogledajte u našem video prilogu...

VIDEO

Wine EnoGastro Vip Event okupio je četrdeset proizvođača autohtone hrane i pića

Više sa portala poduckun.net ...