[FOTO/VIDEO] Održan obilazak radova na rekostrukciji škole „Eugen Kumičić“ u Mošćeničkoj Dragi

Autor: Marina Pauletić 05.07.2023

U ovoj fazi planiraju se provesti soboslikarski, ličilački, vodoinstalaterski i keramički radovi.

Mošćenička Draga - Započeli su radovi II. faze rekonstrukcije područne škole „Eugen Kumičić“ u Mošćeničkoj Dragi. U ovoj fazi planiraju se provesti soboslikarski, ličilački, vodoinstalaterski i keramički radovi. Započeli su koncem lipnja, a očekivano trajanje radova je do polovice kolovoza 2023. godine. Rekonstrukcija škole provodi se u tri faze čija je ukupna vrijednost procijenjena na 678 tisuća eura.

Prilikom obilaska radova zamjenica župana Marina Medarić istaknula kako svako mjesto možemo nazvati mjestom kada se u njemu izgradi škola.

„Škola je niz godina bila u jako lošem stanju i s načelnikom je dogovoreno da se krene u rekonstrukciju, ali s obzirom na cjelokupni iznos, odlučili smo podijeliti ju u tri faze. Ovo je sad druga faza i škola napokon počinje ličiti na lijepu malu općinsku školu uz koju su mještani izuzetno jako vezani“, navela je zamjenica.

„Imamo jako dobru suradnju sa PGŽ i uz dovršetak uređenja rive, ova škola je lokalno najznačajnija investicija na našem području. Škola datira još iz davne 1914. godine i raduje nas da i danas imamo gotovo stotinu upisane djece“, dodao je načelnik Rikardo Staraj.

Pročelnica za odgoj i školstvo PGŽ Edita Stilin navela je kako vrijednost II. faze iznosi približno 190.000 eura, a završiti će se neposredno prije početka slijedeće školske godine nabavom nove školske opreme od strane Primorsko-goranske županije.

„Ovo je samo jedno od gotovo 50 gradilišta koje imamo u županiji, a posebno se ističe po odličnoj suradnji Općine Mošćenička Draga na čelu s načelnikom te naše ravnateljice Ive Erceg“, navela je pročelnica.

Prošlog ljeta kraju je privedena I. faza rekonstrukcije vrijedna 250.000 eura kada se uredio okoliš i podrumski dio objekta. Radove II. faze škola sufinancira vlastitim sredstvima u iznosu od otprilike 79 tisuća eura.

VIDEO

Obilazak područne škole u Mošćeničkoj Dragi

Više sa portala poduckun.net ...