[FOTO/VIDEO] Zvončarima u čast: Predstavljena skulptura 'Tri zvonca starega cedra'

Autor: Nikola Cvjetović 26.02.2022

Kako je proteklo otkrivanje skulpture provjerite u video prilogu i velikoj fotogaleriji...

Spinčićeva muzika

Matulji - Otkrivanjem skulpture 'Tri zvonca starega cedra' nastavljeno je obilježavanje Dana općine Matulji koji pada na današnji dan, odnosno 'pusnu subotu'. Tim povodom predstavnici matuljskih zvončarskih skupina i maškara, ali i prijatelja iz Grobničkih dondolaša i Halubajskih zvončara okupili su se u centru Matulja, na mjestu 70 godina starog cedra koji je zbog bolesti morao biti posječen, kako bi svečano inaugurirali drvenu skulpturu koju je motornom pilom izradio Josip Tomaić, samouki kipar iz Krasna s Velebita.

– Dobio sam zadatak da stari cedar koji se posušio pretvorim u nešto što će ostati za budućnost. Uz tri zvona, tu je i konop koji predstavlja vezu, zajednicu koja ih spaja, i na vrhu tri roga dobili smo skulpturu koja predstavlja ono što Matulji baštine, istaknuo je Tomaić.

Općinski načelnik Vedran Kinkela istaknuo je kako će “ovaj cedar va drugačijem oblike biti na ponos seh Matujci” te čestitao Dan Općine i poželio da dogodine opet žive 'normalno' te da se po običaju održi Zvončarska smotra u svom punom obimu. Svečanost su uveličali polaznici škole harmonike Nike Polesa kao i Spinčićeva muzika.

VIDEO

Otkrivanje skulpture 'Tri zvonca starega cedra'

Više sa portala poduckun.net ...