[FOTO] Svečanom sjednicom Vijeća obilježen Dan Općine @ Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 26.02.2022

Tijekom sjednice uručene su i nagrade laureatima za proteklu godinu, a svečanost u matuljskoj dvorani uveličale su članice KUD-a Učka.

Matuljski načelnik Vedran Kinkela

Matulji - Najbolje od Matulja za proteklu godinu predstavljeno je na jučerašnjoj Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koju su pohodili predstavnici Županije, gradova i općina iz susjedstva, zastupnica u EU parlamentu Romana Jerković te saborski zastupnici Tomislav Klarić i Erik Fabijanić, a osim što su općinske nagrade uručene laureatima, kroz kratki promo film predstavljeni su i najvažniji uspjesi općinske vlasti.

Doriana Šneler i Eduard Baćić

Tijekom sjednice uručene su i nagrade laureatima za 2021. godinu. Aleksandar Sandi Šneler dugogodišnji društveni i sportski djelatnik posthumno je nagrađen godišnjom nagradom općine Matulji, a nagradu je primila njegova supruga Doriana koja je istaknula kako su ona i obitelj izuzetno ponosni na Sandija te je zahvalila svima onima koji su prepoznali sve ono što je Sandi darovao svome kraju. Profesorica Gordana Begić dobitnica nagrade na podruju obrazovanja i sporta zahvalila je svima koji su prepoznali njezin doprinos uz komentar - 'Da ni bilo Klaudia Jelenića, ne bi bilo svega ovoga, ja sam samo bila mala produžena ruka'. Treća nagrada otišla je u ruke Sonje Vlah, ali za razliku od lani kad je dobila nagradu osobno, ove godine preuzela je nagradu uime Udruge umirovljenika i starijih osoba općine Matulji koja već 12 godina provodi brojne aktivnosti za umirovljenike, a kruna je provođenje projekta 'Aktivni umirovljenici – dugovječni stanovnici'.

KUD Učka Matulji

Načelnik Vedran Kinkela istaknuo je kako su u protekloj godini savladali sve izazove.

– Nakon svih nevolja u kojima smo protekle dvije godine prisiljeni živjeti i raditi i nakon prošlogodišnjih pandemijskih izbora, formirali smo dobru i stabilnu predstavničku vlast koja surađuje i razgovara s načelnikom i njegovim timom o projektima, napretku i boljitku za sve građane Matulja, neovisno o političkoj pripadnosti, istaknuo je Kinkela dok je predsjednik vijeća Slobodan Juračić napomenuo kako je ponosan na Vijeće kojemu je na čelu.

- Isto tako i svi vi koji ste danas ovdje kao naši prijatelji, samim dolaskom ste pokazali da cijenite naše napore. Zato vam svima skupa veliko hvala. I na kraju moram naglasiti da Općinu Matulji nije lako voditi u svoj njenoj veličini i sa svim njezinim različitostima, ali isto tako da je veliko zadovoljstvo biti dio svih ovih dosadašnjih i budućih uspjeha, napomenuo je Juračić.

Svečanost u matuljskoj dvorani uveličale su članice KUD-a Učka, koje su svojim izvedbama najavile njihovu veliku slavljeničku godinu - 60. rođendan udruge.

Svečanom sjednicom Vijeća obilježen Dan Općine @ Matulji

Više sa portala poduckun.net ...