GATUS 2022. Učenici Ugostiteljske škole osvojili dva zlatna i jedno srebrno priznanje

Autor: Nikola Cvjetović 07.10.2022

Na natjecanju je bilo 200 sudionika, 13 ugostiteljsko turističkih škola iz šest država s prostora bivše Jugoslavije.

Opatija - Učenici Ugostiteljske škole Opatija vratili su se s desetog po redu Međunarodnog natjecanja GATUS 2022. koje je nedavno održano u organizaciji Grm Novo mesto Srednja šola za gostinstvo in turizem s dva zlatna i jednim srebrnim priznanjem. Na natjecanju je bilo 200 sudionika, 13 ugostiteljsko turističkih škola iz šest država s prostora bivše Jugoslavije.

U disciplini Prezentacija turističkog aranžmana natjecali su se učenici: Leo Bažon, Marino Blagojević i Leonardo Rumac s mentoricom Majdom Šimunić i osvojili zlatno priznanje.
U disciplini Ugostiteljsko posluživanje natjecali su se učenici : Paola Petković, Petra Milijević i Vito Cocozza s mentoricom Aleksandrom Miljević i osvojili zlatno priznanje.
Čestitke učenicima i ponosnim mentoricama. U disciplini Kuharstvo sa slastičarstvom naši učenici kuhari Andrej Rendić i Mario Vuk s mentorom Markom Pađenom i slastičarkom Marija Luisa Andreškić s mentoricom Jasnom Visković osvojili su srebrno priznanje.

- Kao ravnateljica izuzetno sam ponosna jer su svi bili odlični u svakom pogledu. Bravo i čestitamo svim našim učenicima i njihovim mentorima! Vidimo se dogodine u Ohridu, poručila je Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole.

Više sa portala poduckun.net ...