[FOTO] Gotovo je, gotovo! Opatijski maturanti obilježili posljednji dan škole tradicionalnom Norijadom

Autor: Marina Pauletić 26.05.2023

Norijada se danas slavi diljem Hrvatske.

Opatija - Diljem Hrvatske maturanti slave posljednji dan svoga srednjoškolskog obrazovanja. Pjeva se, skače i veseli, a negdje je zasigurno pala i pokoja suza. Kako i ne bi kada brojnim 18-godišnjacima upravo završava najbezbrižnije doba, ono đačko.

Ipak, svake se godine viđa i ona manje pohvalna strana Norijade, a to je bacanje velike količine brašna kojom se maturanti međusobno gađaju. Da ne misle svi kako je to u redu, dokazali su opatijski maturanti Hotelijersko-turističke škole koji su umjesto prosipanja brašna, odlučili preusmjeriti svoja financijska sredstva u prikupljanje prehrambenih i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi Crvenog Križa Opatija.

Maturante u Hotelijersko-turističkoj, Obrtničkoj i Ugostiteljskoj školi posjetio je gradonačelnik Fernando Kirigin, a maturante Gimnazije Eugena Kumičića u poslijepodnevnoj smjeni zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, već tradicionalno uz poklon Grada Opatije – tortu za svaki razred.

– Želim vam da se danas dobro zabavite, ali i da pazite na sebe i svoje prijatelje. Uvjeren sam da će vam Opatija i školovanje u njoj zauvijek ostati na posebnom mjestu u životu. Želim vam puno uspjeha na maturi i pri upisu na željene fakultete ili ulasku u svijet rada. Isto tako, želim da što više vas ostane živjeti u našoj domovini jer su škole koje završavate tražene na tržištu rada i srećom te su struke sve bolje plaćene. Stoga, ne trebate odlaziti u druge zemlje, već svoj život gradite tu, poručio je gradonačelnik veselim maturantima uz autogram na majicama za uspomenu.

Maturantima želimo dobru zabavu, a moramo im poručiti i onu neizostavnu: pamet u glavu!

Više sa portala poduckun.net ...