Gradina Klana 2022.: Ljetne večeri u prekrasnom ambijentu netaknute prirode

Autor: Andrea Načinović 21.06.2022

Bogat program je prilagođen svim ukusima i besplatan za sve posjetitelje.

Klana - I ove godine Općina Klana organizira Ljetne večeri na kaštelu Gradina u prekrasnom ambijentu netaknute prirode tisućljetnog povijesnog lokaliteta. Idealan izlazak za bijeg iz grada i rashlađivanje u Klani, na nekoliko stupnjeva nižoj temperaturi.

Bogat program je prilagođen svim ukusima i nastojali su zadovoljiti najšire ukuse publike. Ono što izdvajaju je koncert Nocturno four koji će na klanjskoj Gradini nastupiti 02. kolovoza u 21 sat u sklopu europske turneje. Jedan od najpoznatijih američkih jazz bubnjara John Riley oduševit će publiku zajedno s Nocturnal Four u kojem sviraju jedan od vodećih europskih orguljaša Renato Chicco, jedan od najboljih europskih saxofonista Stefano Bedetti i internacionalno nagrađivani gitarist Ratko Zjača s velikom internacionalnom diskografijom. Ovaj će se koncert održati pod pokroviteljstvom Turističke zajednice PGŽ, Turističke zajednice Grada Kastva i Općine Klana, a vjerujemo da će zbog poznatih glazbenika privući goste iz šire regije.

U utorak, 21. lipnja u 18 sati povodom Svjetskog dana glazbe nastupat će višestruko nagrađivana riječka pjevačica Tina Vukov, dobitnica i nekoliko Porina. S njom dolaze i Aleksandar Valenčić koji je porijeklom iz Lisce te Robert Funčić, autor njezina albuma Tuga dolazi kasnije.

Nezaobilazni dio programa Ljetnih večeri u Klani je zasigurno izuzetno popularna predstava na čakavštini, Casabianca koju ćete imati priliku pogledatu u nedjelju, 26. lipnja u 21 sat. Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca će još jednom utjeloviti Đurđu i Franka. Irena je već bila na Gradini s Klapom Kastav, Mario je lani održao koncert, a ove godine dolaze zajedno. Riječ je o komediji u kojoj Irena i Mario, poznati voditeljski dvojac s malih ekrana i raznih pozornica, prikazuje smiješnu stranu života tipičnog domaćeg bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Predstava je premijerno izvedena na Kastafskom kulturnom letu u kolovozu 2021. godine.

Nakon 2019. godine i mnogo upita za ponovnim nastupom, u subotu, 9. srpnja u 21 sat na Gradinu ponovno stiže Klapa Intriga.

Krajem srpnja, u utorak, 26. srpnja u 21 sat rezervirajte vrijeme za Jerry Ricks Blues Fest na kojem ove godinu nastupaju Charlie & Bell Blues Experience i Inroots. Festival se održava 15 godina, a Klana se uključila prije par godina

Zadnji nastup očekuje nas u subotu 6. kolovoza, u 21 sat na kojem će nastupati PETRA BӦRNEOVÁ TRIO (CZ/SK), češko-slovački par koji čine vokalistica Petra Bӧrnerová i njezin suprug, gitarist Tomáš Bobrovnicky. Zanimljivo je da je treći član njihov sin koji ih prati na bubnjevima. Oni izvode jazz, blues, folk i rock repertoar. Tomáš je 2012. proglašen najboljim bluzerom godine u Slovačkoj, a ovaj je trio nastupio na gotovo svim velikim blues festivalima diljem Europe.

Svi su programi besplatni za sve posjetitelje.

Više sa portala poduckun.net ...