Gradonačelnik Kirigin primio mladoga šahistu Erika Golubovića te odigrao s njim partiju šaha

Autor: Marina Pauletić 25.11.2022

Erik svoj talent „brusi“ četiri puta tjedno.

Opatija - Za desetogodišnjeg Erika Golubovića, učenika 4. b razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ s razlogom možemo reći da je ponos Opatije. Erik se nedavno vratio s pojedinačnog prvenstva Europe u šahu za mlade koje se održalo u Turskoj. U kategoriji do 10 godina osvojio je izvrsno 3. mjesto. U konkurenciji 91 igrača iz 36 zemalja Erik je osvojio visokih 7/9 bodova te podijelio 2.– 4. mjesto, a na osnovu dodatnih kriterija osvojio brončanu medalju. Zanimljiva je činjenica kako je u 32 godine dugoj povijesti hrvatskoga šaha u ovoj kategoriji to najveći uspjeh, a Erikova bronca je šesta medalja hrvatskih šahista u kadetskoj i juniorskoj kategoriji uopće.

Erika Golubovića i njegovog oca, ujedno i trenera, Borisa Golubovića primio je gradonačelnik Fernando Kirigin te su, uz razgovor o Erikovim uspjesima, odigrali i brzopoteznu partiju šaha. Rezultat je bio očekivan, ali treba reći da se gradonačelnik dobro držao.

Erik je izvanredan u kombinatorici te može predvidjeti i do deset poteza unaprijed, nije ga uspio savladati ni svjetski velemajstor, jedan od najvećih šahista svih vremena Anatolij Karpov s kojim je prije dvije godine u Rijeci u simultanci Erik odigrao neriješeno. Iza svega stoji talent, ali i kvalitetan trening četiri puta tjedno, rekao je tata Boris.

Obzirom da Erik voli i trenira i nogomet u NK Opatija, gradonačelnik mu je poklonio prigodan poklon - kopačke i loptu sa simbolima aktualnog svjetskog prvenstva u Kataru.

Više sa portala poduckun.net ...