Gradska organizacija SDP-a Opatija: Zahvaljujemo građanima na ukazanom povjerenju

Autor: Marina Pauletić 26.03.2024

SDP je osvojio 26 od 55 vijećničkih mjesta.

Opatija – „SDP s koalicijskim partnerima (AM – UK – HSU) zahvaljuje građanima na ukazanom povjerenju i glasovima na izborima za vijeća mjesnih odbora, zahvaljujući kojima smo ostvarili povijesno najbolji rezultat“, poručuju iz gradske organizacije SDP-a Opatija.

„Ovi izbori su pokazali da je SDP daleko najjača politička opcija s osvojenih 26 od 55 vijećničkih mjesta odnosno visokih 47% podrške Opatijki i Opatijaca, što dokazuje da se naš rad itekako prepoznaje. Svjesni smo da se rezultat ovih izbora ne može jednostavno „preslikati“ na lokalne izbore za Gradsko vijeće i gradonačelnika. No, na oba izbora sudjeluju opatijski građani, koji su svojim glasovima pokazali kako vrednuju dobar rad, ulaganja u svaki dio našeg grada koja provodimo već tri godine te ispunjavanje izbornog programa zahvaljujući kojemu je život u Opatiji bolji, a rad gradske vlasti transparentniji“, navode dalje.

„Na tu činjenicu ukazuje i usporedba rezultata od 33% koju je SDP imao na zadnjim izborima za vijeća mjesnih odbora sa sadašnjima, kada SDP osvaja gotovo polovicu od ukupnog broja vijećničkih mjesta. Rast podrške građana za skoro 50% u četiri godine veseli nas, jer je potvrda da smo dosad kvalitetno radili – kako na razini mjesnih odbora, tako i na razini cijele Opatije – ali i obvezuje da nastavimo ispunjavati očekivanja građana“, nastavljaju.

„Koliko god se određeni pojedinci trudili drugačije protumačiti ove izborne rezultate ove izbore je ipak okarakteriziralo pad popularnosti nezavisnih listi koje su osvojile 13 od 55 mandata, odnosno svega nešto ispod 24% podrške, što je značajan pad u odnosu na 41% podrške koliko su nezavisne liste imale prije samo četiri godine. I to je dodatni pokazatelj kako Opatijci vrednuju rad i konkretne rezultate, a ne „puste priče“ i „galamu“ u javnosti“, govore.

„Hvala svim građanima koji su izašli na izbore za mjesne odbore, hvala svima koji su zaokružili kandidate s listi SDP-a. Čestitamo svim izabranim vijećnicima te ih pozivamo da nam se pridruže u stvaranju kvalitetnijeg životnog standarda u svakom kutku našeg grada“, zaključuju iz gradske organizacije SDP-a Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...