'Gušti od ribi!' i za opatijske osnovce

Autor: Marina Pauletić 26.10.2023

Foto: Grad Opatija

Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na suvremen način predstavlja tradicionalna riblja jela kakva su kuhale naše none.

Opatija - U Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ održana je i 4. radionica „Školice od ribi“ u sklopu projekta „Gušti od ribi“.

Učenicima četvrtih razreda poznati kuhar David Skoko održao je, na zanimljiv i zabavan način, edukativno predavanje o važnosti konzumacije ribe te ih podučio kako jednostavno pripremiti ribu za obrok u sklopu javne kampanje „Školice od ribi“.

Učenici 4. a, 4. b i 4.c razreda pokazali su izniman interes te široko znanje o ribama, ribolovnim brodovima, priboru za ulov ribe te zaštiti mora i morskog okoliša.

Riječ je o edukativnim predavanjima sa svrhom podizanja razine svjesnosti o važnosti konzumacije ribe u sklopu projekta „Gušti od ribi!“

Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na suvremen način predstavlja tradicionalna riblja jela kakva su kuhale naše none.

Projekt je usmjeren prvenstveno na mlađu populaciju koja preuzima i prenosi znanja o korisnosti konzumacije ribe i načinima njene pripreme u svakodnevnom životu. Na taj način mladi uče kako uključiti ribu u vlastitu prehranu. Cilj je utjecati na nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno i na nove generacije kupaca i na održivost sektora ribarstva u Hrvatskoj.

„Gušti od ribi!“ projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata.

Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

Više sa portala poduckun.net ...