“Gušti od ribi” podsjećaju na važnost konzumacije ribe

Autor: Nikola Cvjetović 28.07.2023

Gastronomske tajne odat će im slavni kuhar Stevo Karapandža i njegov mlađi kolega Luka Goleš.

Ika - “Gušti od ribi” naziv je novog europskog projekta Grada Opatije uz partnera Udrugu “Ikarski barkajoli” ukupno vrijednog 43.780,00 eura.

Cilj projekta je podizanje svjesnosti o važnosti konzumacije ribe te informiranje i podučavanje, osobito djece i mladih, o njenim nutritivnim svojstvima i jednostavnijim načinima pripreme ribljih jela u vlastitoj kuhinji. Smisao je potaknuti stvaranje nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno utjecati na održivost hrvatskog ribarstva.

Sve počinje već idućeg vikenda, 5. kolovoza od 12,30 sati kroz popularnu ikarsku manifestaciju “Vino i vruja” i gastro-show “Gušti od ribi”. Posjetitelji će u Iki biti upoznati s jednostavnom pripremom ribljih jela i vinima koja se sljubljuju s određenom vrstom ribe. Gastronomske tajne odat će im slavni kuhar Stevo Karapandža i njegov mlađi kolega Luka Goleš.

Kroz projekt “Gušti od ribi” bit će izrađena mobilna aplikacija, provedena medijska kampanja kroz radio emisije te održane radionice u tri opatijske srednje škole te u Osnovnoj školi “Rikard Katalinić Jeretov” koje će voditi poznati kuhar David Skoko.

Više sa portala poduckun.net ...