Hairstyle News Festival: Opatija postaje meka frizerskih virtuoza i entuzijasta

Autor: Marina Pauletić 22.02.2024

Foto: arhiva

Uz snažna domaća frizerska imena nastupit će vrsni edukatori iz cijelog svijeta.

Opatija – Hairstyle News Festival, najveće regionalno događanje frizerske struke, 16. i 17. ožujka 2024. godine postat će epicentar razmjene znanja, inspiracije, posvećenosti struci i ljubavi prema kosi, okupljajući vrhunske stručnjake, edukatore i entuzijaste, a posjetitelji Opatije i Centra Gervais posvjedočit će još jednom glamuroznom frizerskom spektaklu.

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji Europe. Ovaj događaj postavlja Opatiju kao značajno središte susreta u ovoj kreativnoj industriji, oživljavajući našu turističku perjanicu frizerskim glamurom tijekom dva festivalska dana.

Foto: arhiva

„Naše frizere i vlasnike frizerskih salona tijekom vikenda očekuje niz pažljivo kreiranih edukativnih stručnih seminara, poslovnih predavanja, panela i okruglih stolova s osnovnim ciljem daljnjeg usavršavanja te podizanja kvalitete i standarda frizerske struke“, najavljuje Denis Vidović, direktor Hairstyle News festivala. Dodaje kako će uz snažna domaća frizerska imena, nastupati i vrsni edukatori iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Nizozemske, Slovenije, Brazila, Iraka, Srbije, Bosne i Hercegovine… koje putem njihovih društvenih mreža prati više milijuna pratitelja diljem svijeta.

Edukacije – predavanja – trendovi - sajam

Najnovije stilističke trendove, tehnike i inovacije u šišanju i bojanju kose kroz programe Cut&Style i Colorama predstavit će Kanso Academia, L'Oréal Professionnel Paris tim, poznati beogradski frizer Boris Obreški i Keune akademija, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artego, Mič Styling, Montibelo tim iz Španjolske i talijanski Kemon tim.

Muškom frizerstvu i barberingu itekako se posvećuje pažnja, a na festivalskoj pozornici nastupit će kreativni dvojac Manspire Akademije iz Nizozemske Charlie Birt i Martin Miškolci. Uz njih, u programu Barbershop Arena nastupit će i: Saints Barbershop tim, Alen's Barbershop, Salon by Marko Stanzl, Amigo's Barbershop tim, Brivska akademija s Edisom Osmanovićem koji će održati i hands-on radionicu posvećenu tehnikama fade frizura te timovi Depot i Tonino Barbieri.

Foto: arhiva

Alan Austin-Smith, dugogodišnji velik prijatelj Hairstyle Newsa, ikona motivacijskog govorništva i autor serije knjiga 'Fantastic', najprodavanijih knjiga u salonskoj industriji diljem svijeta nakon nekoliko godina izbivanja ponovno će nastupati na Festivalu. On će iz svog bogatog znanja akumuliranog kroz tri desetljeća, razotkriti najučinkovitije strategije i prakse koje su potaknule na uspjeh više od sto tisuća frizerskih profesionalaca diljem svijeta. Podijelit će s frizerskim entuzijastima i svoj poslovni put od njegovih izvanrednih početaka s legendarnim Vidal Sassoonom do postavljanja temelja u razvoju frizerskih profesionalaca u salonima.

Salon business program rezerviran je za tematske okrugle stolove, panele i stručna predavanja. Okrugli stol „Vlasnici salona razotkrivaju aktualne trendove i izazove“ analizirat će stanje u regiji te raspravljati o ključnim izazovima vođenja salona i važnosti sustavne edukacije. Nastupit će Elma Hadžifejzović iz Sarajeva, Ivan Bošnjak iz Opatije, Jani Mali iz Ljubljane i Jelena Matić iz Beograda, a okrugli stol moderirat će Aleksandra Oparov. Tijekom okruglog stola „Sofisticirani i kreativni pristupi regrutaciji i zapošljavanju barbera“ raspravljat će se o manjku kvalificirane radne snage te koje taktike primjenjuju vlasnici frizerskih salona kako bi motivirali i zadržali zaposlenike. O ovoj temi govorit će Ante Šolić iz Splita, Ivan Mišković iz Zadra, Alen Demirović iz Sarajeva te Marko Ćaćić iz Zagreba, a moderatorica je Lorena Mišković Pavić.

Foto: arhiva

Maja Vučić, prof. psihologije, podijelit će s frizerima učinkovita rješenja kako prevladati unutarnju samokritiku - kočnicu promjena, kako povećati motivaciju, razvijati kreativnost i održati strast prema poslu. Ivana Mišić Lokar tijekom panela razotkrit će strategije za poticanje radnog okruženja, organizaciju tima i inovacije u salonu. O budućnosti frizerstva, tehnološkim izazovima i umjetnoj inteligenciji u frizerskoj struci govorit će Željko Samardžija. O temi „Što sa salonom nakon odlaska u mirovinu te kako procijeniti njegovu vrijednost“ govorit će dr.sc. Mirela Alpeza, Ivica Pavlačić i Joško Tafra. Okrugli stol Bradata Aukcija posvećen je poznatoj humanitarnoj akciji koja je dio globalne akcije Movember te njezinom daljnjem širenju razgovarat će Marko Sučić & Siniša Šunjić uz goste Gorana Milakovića, Krešimira Španića i Lauru Visković.

Uz brojne edukacijske programa, okrugle stolove, panele i predavanja frizeri će se tijekom Festivala razmjenjivati znanja i u sajamskom dijelu događanja koji je otvoren i besplatan za posjetitelje te na kojem će se predstaviti više od 150 profesionalnih frizerskih brendova. Radno vrijeme sajma je u subotu 16. ožujka od 10 do 20 sati, a u nedjelju 17. ožujka od 9 do 18 sati. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Hairstyle News Festivala je L'Oréal Professionnel Paris, a više informacija potražite na www.hairstyle-news.hr/festival.

Više sa portala poduckun.net ...