[FOTO] Hotelijersko-turistička škola obilježila svoj dan i proslavila 94. obljetnicu postojanja

Autor: Marina Pauletić 18.04.2023

Opatija – U Vili Antonio danas je u sklopu Dana Hotelijersko-turističke škole i dana otvorenih vrata škole održana prezentacija istraživačkog projekta „Narječje i identitet“. Prezentaciji je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika, Kristina Đukić.

Učenici HT škole istraživali su posebnosti svojih zavičajnih, mjesnih govora, izradili mali razlikovni rječnik čakavskih zavičajnih govora i naglasili važnost njihova očuvanja. Provedena je i anketa među 195 učenika škole u kojoj se trećina učenika izjasnila kao govornici zavičajnih govora čakavskog (50 učenika), štokavskog (12 učenika) ili kajkavskog narječja (8 učenika).

Hotelijersko-turistička škola slavi svoju 94. obljetnicu te je najstarija srednjoškolska ustanova na hrvatskom Jadranu. Školu su završili brojni učenici koji su kroz svoj profesionalni život značajno djelovali na razvoj hrvatskog turizma, ali i mnogi drugi istaknuti pojedinci. Obzirom na velike potrebe zapošljavanja u turizmu, od iduće školske godine HT škola će upisivati četiri razredna odjela, istaknula je ravnateljica škole Ksenija Beljan.

Hotelijersko-turistička škola obilježila svoj dan i proslavila 94. obljetnicu postojanja

Više sa portala poduckun.net ...