HUBBAZIA ostvaruje izvrsne rezultate

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.09.2022

U sklopu programskih ciklusa osmišljeno je 26 novih poduzetničkih ideja koje se razvijaju ili su se razvile u HUBBAZIA-i, a do sada su uspješno završena tri Programska ciklusa, održano sedam Poduzetničkih Ćakula te dva DEMO DAY-a.

Opatija - Održana je druga Konferencija za javnost na kojoj je predstavljen rad poduzetničkog inkubatora Hubbazia- Centra za inovacije u turizmu.

Voditelj Hubbazia-e Tomislav Lesinger prezentirao je dosadašnji rad poduzetničkog inkubatora, kao i ideje stvorene u inkubatoru koje su okupljenima bile vrlo zanimljive. Rezultati rada Centra za inovacije u turizmu – HUBBAZIA su, jednom rječju, izvrsni. U sklopu projektnih aktivnosti pružene su savjetodavne usluge za 20 postojećih i 23 novootvorena poduzeća. U sklopu programskih ciklusa osmišljeno je 26 novih poduzetničkih ideja koje se razvijaju ili su se razvile u HUBBAZIA-i, a do sada su uspješno završena tri Programska ciklusa, održano sedam Poduzetničkih Ćakula te dva DEMO DAY-a.

Gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin istaknuo je spremnost Grada na podršku poduzetnicima i poduzetničkim inicijativama, naglasivši da će Grad Opatija kroz sustave potpora i poticaja i dalje nastavljati pomagati gospodarstvo s još većim proračunskim iznosima. Ove je godine za potpore poduzetnicima u gradskom proračunu izdvojeno gotovo 3 milijuna kuna. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Hubbazia pokazala svoj inovacijski potencijal, a posebno je istaknuo činjenicu da su već tri polaznika uspješno otvorila nove tvrtke i započela svoj poduzetnički put.

U ime partnera na projektu, Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke dr.sc. Marko Čičin-Šain, ekonomski stručnjak i predavač istaknuo je zadovoljstvo širokom lepezom ideja i inicijativa koje su polaznici pokazali. Posebno ga raduje što su u ovako kratkom roku polaznici već ozbiljno krenuli u poduzetničke pustolovine i izrazio je spremnost da ih podrži na tom putu.

Više sa portala poduckun.net ...