Ičići ostvarili najbolje turističke rezultate, kamperski gosti najbrojniji ove sezone

Autor: Nikola Cvjetović 05.09.2022

wp-content/uploads/2021/04/lucica-icici-2021-2.jpg

- Podaci su impresivni i u privatnom, kao i u hotelskom smještaju, ali se zato približavamo trendovima nekontroliranog iznajmljivanja, koje sve više podržava rentijerski biznis, a sve manje smještaj kod lokalnog domaćina, istaknula je Tatjana Bartolin, direktorica TZ Ičići.

Ičići - Prema službenim statističkim pokazateljima prijavljenih gostiju iz sustava eVisitor, od početka godine pa do 1. rujna, Ičići su sveukupno realizirali 143.052 tisuće noćenja, što je indeks 102 u odnosu na referentnu 2019. godinu, odnosno 35.490 tisuće dolazaka, indeks 109.

- Rezultati su odraz i povećanja kapaciteta, jer Ičići broje trenutno ukupno 3.100 ležajeva, što je u najvećem dijelu odraz novih smještajnih jedinica u autokampu. Naime, kamperski gosti ruše sve rekorde i statistički su najjači u usporedbi sa svim ostalim turističkim objektima. Pokazalo se da su u kriznim pandemijskim godinama bili dobro iskomunicirali repozicioniranje razine usluge i servisa, što je tržište jako dobro prepoznalo. Tako su za prvih osam mjeseci ove godine, ali i zbog već spomenutih novih kapaciteta, u usporedbi sa 2019.g. ostvarili u dolascima povećanje indeks 204, a u noćenjima povećanje indeks 220. I ove godine trebamo zahvaliti njemačkim gostima, bez kojih je uspješan turistički promet nezamisliv, a odmah nakon njih slijede gosti iz Nizozemske, Italije, Austrije i Slovenije. Podaci su impresivni i u privatnom, kao i u hotelskom smještaju, ali se zato približavamo trendovima nekontroliranog iznajmljivanja, koje sve više podržava rentijerski biznis, a sve manje smještaj kod lokalnog domaćina. Problem je sveprisutni, ali upravo manje sredine zbog bolje komunikacije lokalnog stanovništva imaju i najviše mogućnosti za kontrolirane promjene, istaknula je Tatjana Bartolin, direktorica TZ Ičići.

Kao sportski i nautički centar, Ičići su ove godine bili domaćin mnogih sportskih događanja gdje su domaći i inozemni natjecatelji ostvarili svoje uspjehe. Tako su se održali : Plivački maraton, tri Turnira odbojke na pijesku - Ičići Masters, Media Open i Teens Ičići Open; sportski ribolovci sudjelovali su na Zlatnom pišmoju, Memorijal Kap. Ivan Žiganto i Cup Liburnia. Na Festivalu sportske rekreacije brojni sudionici uključili su se u razne programe - rukomet na pijesku, škola jedrenja na krstašu, regata supova, air badminton, mini tenis, gađanje mete, streličarstvo, bacanje kolutova i kuglanje. U subotu, 10. rujna očekuje nas utrka Swimrun 505, i jedriličarske regate u jesenjem izdanju.

- Oglašavanje i promocija omogućili su vidljivost destinacije kroz cijelu godinu, a gosti su u Turističkoj zajednici Ičići, osim brojnih tiskovnih materijala, mogli preuzeti i nove karte mjesta s najbitnijim informacijama na hrvatskom, njemačkom, mađarskom, poljskom, ruskom i engleskom jeziku. ACI Marina ima popunjenost svih vezova, a gosti su i ove ljetne sezone uživali u bogatoj ponudi lokalnih čarter plovila, zaključila je Bartolin.

Više sa portala poduckun.net ...