Igor Prodan novi/stari predsjednik Zajednice Talijana Lovran

Autor: Radovan Trinajstić 04.08.2022

wp-content/uploads/2019/04/dan-opcine-lovran-izlozba-zajednica-talijana-3.jpg

U narednom razdoblju predviďa se nastavak održavanja izložbi i koncerata, susret s članovima Zajednice Talijana Vižinade u Lovranu , Gastro umjetnički event u suradnji sa Zajednicama Talijana Mošćenička Draga i Zadar te nastavak održavanja tečaja talijanskog jezika na jesen.

Lovran - Zajednica Talijana Lovran nedavno je uspješno provela izbore za mandatno razdoblje 2022.- 2026.godinu. U Skupštinu su tako izabrani : Albert Lulić, Alfio Contus, Ana Marija Tripar, Edita Prodan, Fausto Abram, Igor Prodan, Jerko Gudac, Suzana Abram i Valter Tripar. Na konstituirajućoj sjednici Skupštine lovranske Zajednice Talijana za predsjednika je izabran ponovno Igor Prodan koji je i do sada obnašao ovu dužnost, a za potpredsjednika je izabran Valter Tripar. U Skupštinu Talijanske unije izabrana je kao predstavnik Suzana Abram.

Dosadašnji, a ujedno i novoizabrani predsjednik Igor Prodan zahvalio se članovima Skupštine na izboru te tom prigodom izrazio svoje uvjerenje da će u narednom mandatnom razdoblju suradnja biti i dalje korisna i proaktivna. Isto tako se osvrnuo na nedavno uspješno provedene projekte kao što su bili susreti i suradnja s drugim srodnim Zajednicama Talijana Opatije, Rijeke, Mošćeničke Drage, Kutine, Babića- San Lorenzo, Popovače i Muggie, održane izložbe i koncerti te realizirano studijsko putovanje u Trst, suorganizacija manifestacije "Dani črešanj" u Lovranu i održavanje tečaja talijanskog jezika.

U navedenom vremenskom razdoblju predviďa se nastavak održavanja izložbi i koncerata, susret s članovima Zajednice Talijana Vižinade u Lovranu , Gastro umjetnički event u suradnji sa Zajednicama Talijana Mošćenička Draga i Zadar te nastavak održavanja tečaja talijanskog jezika na jesen.