Ilegalna gradnja u Pobrima: Zaposlenica Ministarstva turizma bespravno gradila pa pokušala sve ozakoniti

Autor: Portal Poduckun 04.03.2023

Foto: Screenshot emisije "Provjereno"

Ekipa Provjerenog istražila je slučaj o bespravnoj gradnji u Pobrima i razgovarala s ogorčenim susjedima koji se pitaju čemu onda građevinska inspekcija i sve ostalo kada se može bespravno graditi i potom sve ozakoniti?

Opatija - Emisiji Provjereno ogorčeni susjedi javili su za ilegalnu gradnju u Pobrima. Kako prenose, tamo je bespravno gradila zaposlenica Ministarstva turizma i sporta - kupila je staru kuću pa započela radove, a dok je inspekcija izašla na teren i zatvorila gradilište, ona je već dio uspjela i izgraditi. Rekla im je kako je samo učvršćivala građevinu da se ne uruši, a oni su utvrdili kako se radi o izgradnji izvan gabarita, nadogradnji i naložili rušenje. Kako ističu dalje iz Provjerenog, žalila se, a njezine su žalbe odbila čak dva suda, no, ništa nije srušila, već je podnijela zahtjev za građevinsku dozvolu kako bi sve ozakonila.

-2019. godine stara ruševna kuća u Pobrima dobila je novu vlasnicu, zaposlenicu Ministarstva turizma. Susjeda Dijana kaže da je vlasnica tu namjeravala napraviti dva ili tri apartmana. Godinu kasnije počeli su radovi, a susjedi kažu da su bili bez ikakvih oznaka. Susjeda kaže da je vlasnica počela radove ne prijavivši ih, ne zatraživši građevinsku dozvolu, što su, kaže, susjedi shvatili ujesen 2020. godine. Pisali su i zvali građevinsku inspekciju, ali nisu nikako stizali na red, prevelika je gužva, odgovarala je inspekcija, piše Dnevnik.hr

Kada je konačno građevinska inspekcija izašla na teren, zabranila je daljnje radove i naložila rušenje izgrađenog. Ekipa Provjerenog ističe kako su pokušali doći do investitorice, no ona nije htjela pred kameru. Kako su saznali iz Provjerenog, nalaz inspekcije demantira da je riječ samo o "učvršćivanju građevine" navodi i kako je rekonstrukcija izašla iz postojećih gabarita zgrade. Investitorica se, pišu dalje, oglušila na nalaz inspekcije i žalila na rješenje Upravnom sudu.

Susjedi su ogorčeni i pitaju se čemu onda građevinska inspekcija i sve ostalo kada se može bespravno graditi i potom sve ozakoniti? -Iz Upravnog odjela za prostorno planiranje i graditeljstvo kažu da je postupak još u tijeku i konačna odluka još nije donesena, prenosi Provjereno.

Kompletnu kronologiju slučaja pogledajte na ovom linku...

Više sa portala poduckun.net ...