Interpretacijska šetnja pod nazivom Veprinac Ghost Tour na rasporedu ovog petka

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2022

Veprinac_Ghost_Tour_vizual_2

Organizator događanja je opatijska Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front u suradnji s obrtom za interpretaciju baštine Terra Incognita. Uz njih, doživljaj srednjovjekovnog Veprinca obogatit će i Kulturno društvo Leprinac koje će ovom prilikom otvoriti vrata svoje etno zbirke…

Veprinac - U petak 10. lipnja s početkom u 22 sata u Veprincu će se održati interpretacijska šetnja pod nazivom Veprinac Ghost Tour. Riječ je o tematskom obilasku staroga grada, posvećenog narodnim vjerovanjima Istre i Kvarnera. Uz licenciranog turističkog vodiča koji će posjetitelje provesti gradom, kostimirani će glumci na raznim punktovima utjeloviti nadnaravna bića, kao što su štrige, kudlaci i more te će u interakciji s vodičem i publikom na jednu večer oživjeti magični svijet u koji su vjerovali naši stari.

Organizator događanja je opatijska Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front u suradnji s obrtom za interpretaciju baštine Terra Incognita. Uz njih, doživljaj srednjovjekovnog Veprinca obogatit će i Kulturno društvo Leprinac koje će ovom prilikom otvoriti vrata svoje etno zbirke. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da pridruže uzbudljivom noćnom obilasku Veprinca te urone u vrijeme kad je sve bilo moguće.

Broj posjetitelja je ograničen, stoga su obavezne prijave na mail info@terra-incognita.hr. Sudjelovanje u promotivnoj šetnji koja će se održati 10. lipnja je besplatno, a program je namijenjen publici starijoj od 12 godina. Projekt se provodi uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Grada Opatije.

S obzirom na velik interes koji je publika pokazala za ovo događanje odmah po objavi na društvenim mrežama, organizatori najavljuju da će uprizorenje ponoviti, o čemu će na vrijeme obavijestiti javnost.

Više sa portala poduckun.net ...