Izgradnja čvora Dobreć i uništavanje nerazvrstanih cesta teškim teretnim vozilima u fokusu sastanka

Autor: Nikola Cvjetović 02.04.2022

Istaknuto je da će se organizirati sastanak s ministrom Butkovićem u čijoj je ingerenciji davanje odobrenja za izgradnju čvora Dobreć, kao i odobrenja za ispunjavanje ostalih zahtjeva mještana koji žive uz budući puni profil autoceste A8.

Dobreć - Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić održali su sastanak s mještanima i članovima Mjesnog odbora Dobreć kako bi prenijeli informacije sa sastanka s čelnim ljudima Bina-Istre, a vezano uz nužnu izgradnju čvora (izlaza-ulaza) Dobreć na budućem punom profilu autoceste A8.

- Mještani su dali punu potporu gradonačelniku u nastojanju da Dobreć i okolica putem “tunelske ceste” ostanu priključeni i na budući puni profil autoceste A8. Gradonačelnik je također obavijestio da se užurbano putem Županijske uprave za ceste radi na projektiranju rekonstrukcije “tunelske ceste” u njenoj punoj duljini s priključkom na budući puni profil autoceste A8, što osim Županijske uprave za ceste financiraju Grad Opatija, Općina Lovran i Općina Mošćenička Draga. Također istaknuto je da će se organizirati sastanak s ministrom Butkovićem u čijoj je ingerenciji davanje odobrenja za izgradnju čvora Dobreć, kao i odobrenja za ispunjavanje ostalih zahtjeva mještana koji žive uz budući puni profil autoceste A8. Na istom sastanku su mještani Dobreća istaknuli još jedan gorući problem u njihovom naselju, a to je uništavanje nerazvrstanih cesta, kao i opasnost za ostale sudionike u prometu od strane teških teretnih vozila koja za potrebe raznih gradilišta konstantno prolaze lokalnim nerazvrstanim cestama te su od gradonačelnika zatražili zaštitu i pomoć. Na tu su temu mještani dali prijedloge rješenja koje gradonačelnik smatra prihvatljivima, izvjestili su iz grada Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...