Izložba „Naših 15 godina“ sutra u matuljskoj Likovnoj poneštrici

Autor: Marina Pauletić 08.11.2023

Foto: ilustracija

Naziv izložbe je simboličan – „Naših 15 godina“.

Matulji – Likovna udruga Matulji u četvrtak, 9. studenog s početkom u 10 sati u Likovnoj poneštrici u Matuljima otvara izložbu kojom obilježava 15 godina od osnivanja Likovne udruge. Naziv izložbe je simboličan – „Naših 15 godina“.

„Pozitivni naboj i dobro raspoloženje održali su članove Likovne udruge Matulji sve ove godine na okupu. Povezuje ih i odnos prema likovnom djelu, kao i uvjerenje da svoj likovni izraz, djelujući u skupini, mogu propitati i korigirati. Sukladno svojim likovnim promišljanjima svaki slikar oblikom, bojom i volumenom, uobličava impresiju čije je izvorište u pojavnom svijetu.

Likovni izraz svakog autora je individualan. Svi teže određenom načinu rada i izboru motiva, tehnika i formata, uporabi određenih likovnih elemenata - boja, oblika, te rasporedu tih elemenata u kompoziciju, uz unutrašnju snagu.

I zavičajnost je bitna odrednica u djelovanju Likovne udruge Matulji. Česti motivi na slikama su vezani uz naš primorski kraj iza kojih se skriva neka vibrirajuća, iskonska, a danas pomalo nostalgična ljubav za primorsko tlo“, napisala je Jasna Levak.

Izložbu će biti moguće pogledati do 17. studenog.

Više sa portala poduckun.net ...