Javno savjetovanje o nacrtu odluke: Predlaže se zabrana prometovanja teškim teretnim vozilima u staroj jezgri grada

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.10.2022

U određenim zonama naselja Opatije ispod državne ceste D-66 (Nova cesta) zabranio bi se promet na nerazvrstanim cestama vozilima čija ukupna masa prelazi 12 tona, a ukupna visina 2,6 m.

Opatija – Još je dva dana ostalo do završetka savjetovanja Grada Opatije sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nerazvrstanim cestama i javno prometnim površinama na području Grada Opatije, a kojim bi se teškim teretnim vozilima zabranilo prometovanje nerazvrstanim cestama u staroj jezgri grada.

Kako u obrazloženju uz prijedlog Odluke piše, u određenim zonama naselja Opatije ispod državne ceste D-66 (Nova cesta) zabranio bi se promet na nerazvrstanim cestama vozilima čija ukupna masa prelazi 12 tona, a ukupna visina 2,6 m.

- Postojeće kolne prometnice i putevi su nedovoljnih gabarita za današnja vozila, a pogotovo za teška teretna (troosovinci i četveroosovinci). U većini slučajeva uzduž navedenih prometnica nalaze se stare vile i kuće koje se neposredno graniče s njima. Navedene zgrade nemaju ni adekvatne temelje, a promet i vibracije koje bi proizvela teška teretna vozila mogu ugroziti statički stabilitet kuća i prouzročiti slijeganje terena, stoji u obrazloženju.

Svoje primjedbe, sugestije i mišljenja zainteresirani građani mogu poslati na mail adresu petra.pavic@opatija.hr ili putem pošte na adresu Grad Opatija, Odbor za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravna pitanja, M. Tita 3, 51410 Opatija – „Javno savjetovanje – Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o nerazvrstanim cestama i javno prometnim površinama na području Grada Opatije“.

Više sa portala poduckun.net ...