Jedriličarski klub Opatija krenuo u izradu kronike koja će izaći povodom njihovog 140. rođendana

Autor: Nikola Cvjetović 15.10.2023

Molimo za pomoć sve bivše i sadašnje članove, ljubitelje jedrenja koji su na bilo koji način osvjedočili, zabilježili ili u starim ladicama eventualno pronašli „komadić“ povijesti opatijskog jedrenja da se uključe u ovaj projekt. Bilo da ste to vi, vaši roditelji, nonići ili none – svaka priča, novinski članak, fotografija, priznanje, nagrada ili bilo koji drugi memento bit će nam dragocjen!, poručili su članovi Uprave JK Opatija.

Opatija - Uprava Jedriličarskog kluba Opatija odlučila je povodom obilježavanja 140. godišnjice kluba, koja će se proslaviti u prosincu 2027. godine, izdati klupsku kroniku. Kako je riječ o zahtjevnom projektu kojim se želi čim cjelovitije „ispričati“ iznimno bogata, ali i kompleksna klupska povijest, koja do današnjeg dana nije dokumentirana, pred grupom autora koji su se prihvatili izrade kronike opatijskog jedrenja, veliki je i ozbiljan posao.

- Opatijska jedriličarska obitelj broji mnogo članova – tijekom godina klupsku su povijest ispisivale generacije i generacije Opatijaca, a mnogi od njih do danas brižno čuvaju svoje uspomene na jedriličarske dane. Stoga ovim putem molimo za pomoć sve bivše i sadašnje članove, ljubitelje jedrenja koji su na bilo koji način osvjedočili, zabilježili ili u starim ladicama eventualno pronašli „komadić“ povijesti opatijskog jedrenja da se uključe u ovaj projekt. Bilo da ste to vi, vaši roditelji, nonići ili none – svaka priča, novinski članak, fotografija, priznanje, nagrada ili bilo koji drugi memento bit će nam dragocjen!, poručili su članovi Uprave JK Opatija.

Spomenute materijale možete dostaviti putem e-maila kronika.jkopatija@gmail.com ili ih donijeti u fotografsku radnju Foto Luigi u Opatiji (Maršala Tita 90/2) na skeniranje ili fotografiranje. Svi dostavljeni materijali pažljivo će biti dokumentirani te vraćeni donositelju, a u kronici navedena imena osoba koje su ih ustupile.


Više sa portala poduckun.net ...