"Jel' tako Zorane?" Kazališta Moruzgva na 31. Kastafskom kulturnom letu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.07.2022

Priča, a tako i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Kastav - U sklopu Kastafskog kulturnog leta u srijedu, 27. srpnja od 21 sat na Crekvini će nastupiti Kazalište Moruzgva s predstavom "Jel’ tako, Zorane?".

Predstava Kazališta Moruzgva, u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku, nastala je po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova "Jel’ tako, Zorane?" napisala upravo za tu svrhu. Priča, a tako i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Upravo je prepoznavanje na ljudskoj osnovi jedna od bazičnih kvaliteta Tanjinog pisma, na ćemu će se inzistirati i u kazališnoj formi u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović, dok će lica na sceni iznijeti Ecija Ojdanić, u alternaciji s Barbarom Nolom, Goran Grgić u alternaciji s Vedranom Mlikotom, Csilla Barath Bastaić u alternaciji s Ivom Kraljević, Paško Vukasović u alternaciji s Ivanom Čuićem, te Petra Svrtan u alternaciji s Ivom Šimić.

Cijena ulaznice je 60 kuna.

Više sa portala poduckun.net ...