10. susret pčelara i simpatizera pčelarstva u subotu u Rupi

Autor: Marina Pauletić 28.11.2023

Foto: arhiva

Uz hranu i piće, održat će se dva predavanja.

Rupa – Pčelarska udruga „Učka“ – Liburnija u subotu, 2. prosinca s početkom u 14 sati organizira 10. Tradicionalno okupljanje pčelara i simpatizera pčelarstva u Lovačkoj kući „Grabrova griža“ u Rupi. Druženju će prisustvovati članovi udruge, istarski pčelari, pčelari iz Rijeke te iz susjedne Ilirske Bistrice.

Uz hranu i piće, održat će se predavanje dr. sc. Zlatka Tomljanovića „Problemi u tehnologiji pčelarstva“ te „Kontrola bolesti pčela“ koje će trajati od 16 do 17 sati. Uslijedit će pauza uz degustaciju kotlića od divljači, a potom u 18 sati slijedi još jedno predavanje na kojemu će govoriti Ivan Tucaković i Hrvoje Milošević. Tema predavanja bit će „Zaštita na radu u pčelarstvu“ te prezentacija proizvoda tvrtke Apismarket uz dogovor o popustima za članove Udruge „Učka“. Za kraj dana planirano je druženje uz razmjenu pčelarskih iskustava i pečeni odojak.

Sudjelovanje na druženju se ne naplaćuje, a moći će se platiti članarina za Udrugu u iznosu od 20 EUR te za Hrvatski pčelarski savez u iznosu od 30 EUR. Pašni povjerenik preuzimat će Godišnju dojavu broja pčelinjih zajednica pa je potrebno pripremiti OIB ili IBAN ili pak ponijeti lanjsku prijavu.

Svi će posjetitelji na dar dobiti kalendare za 2024. godinu, dok će članovima PU Učka biti uručene i pčelarske dimilice.

Više sa portala poduckun.net ...