Kamping industrija snažno podupire razvoj međunarodnog studija “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management”

Autor: Marina Pauletić 05.06.2023

Prvi Europski združeni specijalistički diplomski stručni studij “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management” – prijave su otvorene.

Opatija - Potražnja za smještajem na otvorenom u Europi, kao i potražnja za visoko obrazovanim stručnjacima, koji mogu na održiv način upravljati tim područjem, rapidno raste.

Upravo iz navedenih razloga tri Sveučilišta udružila su snage i osnovali zajednički studijski program s višestrukim diplomama, na kojem će studenti imati priliku kombinirati teoriju i praksu, a riječ je o: Sveučilištu u Bredi, Nizozemska; Sveučilište u Gironi, Španjolska i Sveučilištu u Rijeci, Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatska. CAMPMASTER je jedinstven studij na engleskom jeziku, na kojem će polaznici studirati u tri zemlje u međunarodnom okruženju. Nakon završenog studija studenti će steći tri međunarodno priznate diplome i 120 ECTS bodova.

Prijave su za studente iz zemalja koje nisu članice Europske unije otvorene do 15. lipnja, a za studente iz Europske unije do 15. kolovoza 2023. godine. Od studenata se očekuje visoka razina motiviranosti, 180 ECTS bodova ostvarenih na preddiplomskom studiju i dobro znanje engleskog jezika.

Više informacija o prijavama možete pronaći na: https://www.buas.nl/en/programmes/master-sustainable-outdoor-hospitality-management.

Snažna podrška industrije i mnoge stipendije
Kamping industrija podupire studij stvarajući snažnu partnersku sponu sa Sveučilištima, ne samo u kreiranju studija već i u budućem obrazovanju studenata. “Najveći igrači” industrije uključeni su u nastavni proces, kreiranje studija slučaja, ali i u ponudu stipendija za buduće studente.

Svi studenti imaju priliku dobiti stipendiju te je svima zagarantirana mentorirana praksa u najboljim europskim kampovima ili stažiranje u kamping industriji, što garantira buduće zaposlenje! Trenutno su dostupne stipendije sljedećih partnera: CHARTAGO, ADAC, ANWB, VACANCE COL CUORE i ACSI.
Uz navedene partnere i mnoge druge tvrtke podržavaju studij ili kroz transfer znanja, gostujuća predavanja, studijske posjete ili marketinšku podršku. Ponosno objavljujemo da je naš zlatni medijski partner – Camping Business.

Svi studenti zainteresirani za dobivanje stipendije trebaju poslati motivacijsko pismo na e-mail adresu scholarships@buas.nl i u zahtjevu navesti naziv Master programa SOHM.

Prijavite se već danas i budite prvi koji će osvojiti stipendiju!

Studiraj na tri europske lokacije
U rujnu 2023. godine započet će prva godina studija. U prvom semestru, studenti će pohađati predavanja na Sveučilištu u Bredi u Nizozemskoj. Breda je prekrasan životopisan gradić na jugu Nizozemske čije Sveučilište nudi moderne metode poučavanja, ali i mnoge aktivnosti za studente.

U drugom semestru, studenti će nastavu polaziti na Sveučilištu u Rijeci, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Kvarnerska regija, ali i obližnja Istarska regija su dvije najrazvijenije turističke regije u Hrvatskoj s jakim hotelskim i kamping ugostiteljskim strukturama. Rijeka kao veliki grad blizu povijesnog austro-ugarskog ljetovališta Opatije, pruža najbolje moguće okruženje za studente. Nadalje, studenti će imati priliku upoznati najbolje kamping resorte u Hrvatskoj i rješavati operativne izazove održivog poslovanja.

Prije trećeg semestra studenti imaju “slobodno” ljeto te imaju priliku pronaći sezonske poslove, između ostalog i u kampovima.
U drugoj godini, odnosno trećem semestru, studenti će studirati na Sveučilištu u Gironi, u Španjolskoj, kako bi produbili svoje akademske i poslovno-upravljačke vještine. Povijesni grad Girona ne samo da je najzanimljiviji grad za studij i život, već je i blizu najboljih europskih kampova na katalonskoj obali.

U četvrtom, odnosno posljednjem semestru, uz pisanje završnog rada, studenti samostalno mogu izabrati gdje žele obavljati stručnu praksu i razvijati istraživački projekt. Program mentorstva omogućit će im produbljivanje praktičnih vještina i znanja.

Ukupna školarina za dvije godine studija iznosi otprilike 9.900 eura, ali se plaća prije svakog semestra, što znači tijekom tri uzastopne godine. Stipendija može pokriti cjelokupan iznos ili dio navedenog iznosa. Sveučilišta će rado ponuditi pomoć studentima prilikom pronalaska smještaja na odredištima.

Jedinstvene značajke programa
• jedinstven program specijaliziran za menadžment održivog kamping turizma: https://www.buas.nl/en/programmes/master-sustainable-outdoor-hospitality-management , www.camping-master.eu ,
• kombinacija teorije i prakse s mogućnošću međunarodne mobilnosti – studiranje po 6 mjeseci u Nizozemskoj, Hrvatskoj i Španjolskoj te odrađivanje stručne prakse u zemlji prema vlastitom izboru,
• studiranje u međunarodnom okruženju na engleskom jeziku.

Za više informacija, pišite nam putem e-maila master-sohm@buas.nl ili posjetite web stranice: https://www.buas.nl/en/programmes/master-sustainable-outdoor-hospitality-management; https://www.camping-master.eu.

Prijave su otvorene!

Pridružite nam se i postanite polaznik prve generacije najzelenije europske turističke industrije.

Više sa portala poduckun.net ...