Kavarel - radionica slikanja kavom u opatijskoj gradskoj knjižnici

Autor: Marina Pauletić 04.04.2024

Foto: arhiva

Radi ograničenog broja mjesta potrebne su prethodne prijave.

Opatija - U subotu 6. travnja s početkom u 10 sati u Gradskoj knjižnici Opatija održat će se radionica Kavarel – umjetnost slikanja kavom. Radionicu će voditi likovne umjetnice Klara Rabenseifner Miljević i Nives Trusić koje će polaznike upoznati sa tehnikama crtanja i slikanja kavom. Sudionici radionice kavom će oslikavati stranice starih, dotrajalih knjiga i tako im udahnuti novi život. Spajanjem dviju vrsta umjetnosti, slikarstva i književnosti, stvorit će male zarobljene trenutke u vremenu.

Radi ograničenog broja mjesta potrebne su prethodne prijave na radionicu: 051/712-987, gradska.knjiznica.opatija@gk-opatija.hr ili osobno u Knjižnici.

Nives Trusić je svestrana likovna umjetnica koje se bavi raznim likovnim tehnikama i medijima u umjetničkom stvaralaštvu. Magistrirala je na APURI likovnu pedagogiju u odsjeku kiparstvo, za profesora likovne kulture (mr. art) i završila je Učiteljski fakultet za odgoj i obrazovanje u Puli za odgajatelja. Sudjelovala u mnogobrojnim skupnim izložbama i odlikovana Rektorovom Sveučilišnom stipendijom za najboljeg studenta u 2006/07. god. u Rijeci. U Vrsaru u sklopu kiparske škole „Montraker” 2009. god. postavila je javnu kamenu skulpturu „Arka”, nalazi se u marini na šetnici.

Klara Rabenseifner Miljević završila je Aranžersko – scenografski dizajn u Rijeci i na Akademiji primijenjenih umjetnosti stekla diplomu likovnog pedagoga. Bavi se različitim kreativnim smjerovima primijenjene umjetnosti – cvjetnim dizajnom, slikarstvom u različitim medijima, te raznim umjetničkim intervencijama dekoracije vanjskog ili unutrašnjeg prostora. Izlagala je na dvije samostalne izložbe u Opatiji, a 2019. U Klubu sušačana u Rijeci, te nedavno u galeriji Laurus u Lovranu. Gotovo svake godine sudjeluje na Međunarodnim likovnim natječajima –Mandrać, Grožnjan i Piran. U slobodno vrijeme osim stvaralačkim radom bavi se organizacijom kreativnih radionica za djecu I odrasle –Make art, Vinoreli-slikanje vinom, oblikovanje čokoladom i sl.

Nives i Klara skupa su pohađale srednju školu te ih je nedavno život ponovno spojio u kreativnu suradnju.

Više sa portala poduckun.net ...