Klub Drago vraća noćni život u Opatiju

Autor: Kristina Tubić 01.12.2023

Club Drago - novo mjesto odlične zabave (foto: Club Drago)

Svjesni smo i da Opatija ima malo mladih stanovnika pa smo, kako bismo privukli i mlade iz Rijeke, uveli prijevoz u nekoliko termina poslije ponoći po simboličnih 3 eura od Opatije do Žabice.

Opatija - Početkom kolovoza u suterenu Centra Gervais, u klupskom prostoru koji je povremeno znao ugostiti glazbene i zabavne evente, s radom je počeo Club Drago i krenuo s novom ponudom u Opatiji koju su ubrzo prepoznali ljubitelji glazbe, plesa i dobrog provoda raznih generacija. Cilj nekoliko entuzijasta iz Opatije, pripadnika generacije iz doba kada je Opatija bila kraljica disco scene u Hrvatskoj i nekadašnjoj Jugoslaviji, bio je pokušati vratiti noćni život u naš grad te pokušati Opatiju vratiti na listu gradova dobre zabave i ludog noćnog života.

Prisjetimo se da je Opatija davne 1967. godine imala Disco Club 57 na mjestu današnjeg hotela Admiral kojeg su otvorili Claudio Ricco i Alčide Likar i koji je bio jedan od prvih takvih klubova na našim prostorima. Kasnije Likar pokreće Arcade Bar, na mjestu Cluba 57 dolazi Plavi klub, u hotelu Jadran otvara se Klub 72, a 1970. godine Claudio Ricco, Alčide Likar i Đuro Stjepčević otvaraju Milde Sorte, koji se renovira 1980. godine kada uvode svjetleći plesni podij, lasere i ostale atraktivne novitete te klub postaje centar i hram tadašnjeg disco svijeta.

Voditelj Cluba Drago Adis Tokalić, inače magistar informatike, a u slobodno vrijeme i DJ, ističe kako su si dali u zadatak pokušati vratiti barem dio noćnog života po kojem je Opatija nekad bila nadaleko poznata. Krenuli su s nastupom popularnog Luce Montecchija i DJ-a Dekke, nastavili u techno i house ritmu, a tematski partyji Barbie World, Milde Sorte Revival i Halloween party „napunili“ su prostor kluba posjetiteljima.

Voditelj Drago Cluba Adis Tokalić (foto: David Kurti)

- Nakon što smo prilagodili prostor u Centru Gervais, krenuli smo s probnim programom. Dali smo si period do kraja godine da vidimo kako će se projekt razvijati uz „multi“ korištenje prostora, tj. neku vrstu kombinacije glazbenih gostovanja, partyja i domjenaka. Naizmjenično organiziramo koncerte za mlađu publiku, a svaki mjesec do mjesec i pol organiziramo i partyje za stariju publiku. Za sada ćemo tako nastaviti i dalje, a želja nam je da Opatija dobije jedan etablirani klub s kontinuiranim radnim vremenom, primjerice subotom zimi te svaki dan ljeti uz poznata, ne samo regionalna, već i svjetska glazbena imena koja bi bila i povod dolaska u Opatiju, kazao je Adis te istaknuo kako je noćni život u Opatiji već dugo na mrtvoj točki, ali su uporni i optimistični, budući da u menadžmentu Cluba Drago imaju ljude s bogatim iskustvom u klupskoj industriji.

- Svjesni smo i da Opatija ima malo mladih stanovnika pa smo, kako bismo privukli i mlade iz Rijeke, uveli prijevoz u nekoliko termina poslije ponoći po simboličnih 3 eura od Opatije do Žabice, rekao je voditelj kluba. Objasnio je i ime kluba, Drago, koje je ime Drage Gervaisa koje nosi i prostor u kojem se nalaze, ali i talijanska riječ za zmaja, koji je i na logotipu kluba. Na kraju je najavio gostovanje Desingerice i Pljugice 8. prosinca te ludi party Massive XMASS 3. prosinca i pozvao sve da se pridruže. Za nadolazeće događaje u Clubu Drago posjetite stranice Kluba na Facebooku i Instagramu

Ogroman interes za Milde Sorte Reunion Party

Krajem listopada U Drago Clubu je održan Milde Sorte Party u spomen na legendarni disco koji je djelovao na Preluci. Red za ulaz protezao se sve do glavne ulice, a interesantno je da su uz pripadnike generacije koja je nekada izlazila u Milde, ovaj party posjetio i dio mladih koji se u to doba još nisu ni rodili. Party organiziran u spomen na slavne dane Milde Sortea posjetila su i djeca pokojnog Alcidea Likara – Americo, Sunčica i Hedi. Istaknuli su kako su se odlično zabavili te prisjetili diskoteke na Preluci.

- Organizacija je bila odlična i bilo nam je jako lijepo. Došlo je jako puno ljudi, popuno poznatiih, u redu se čekalo na ulaz i pili su se vodka-juice i johnny-cola, sve baš kao nekada u Mildeu. Glazbu je puštao nekadašnji DJ iz Mildea Robi, a mi smo donijeli originalni pečat koji se nekada stavljao posjetiteljima na ruku, što se svima jako svidjelo, kazala je Sunčica te istaknula kako su ovakvi partyji pun pogodak.

Više sa portala poduckun.net ...