Koncert ansambl I Zeffireli u sklopu Festivala čokolade

Autor: Nikola Cvjetović 24.10.2023

Koncertom će se u okviru opatijskog Festivala čokolade ponovno na jedinstven način spojiti glazbeni doživljaj i uživanje u različitim vrstama Zotter čokolade uz svjetlosne efekte, čime će se doseći viša razina doživljaja glazbe.

Opatija - Festival Kvarner u centru Gervais u Opatiji u petak, 10. studenog u 19,30 sati predstavlja ansambl I Zeffireli.

Ansambl je osnovan u Hamburgu i predstavlja dašak svježine u staroj glazbi. Od 2017. I Zefirelli okuplja šest glazbenika s bogatim iskustvom u solo i komornoj glazbi koji su se posvetili povijesno informiranoj izvedbenoj praksi i uživaju u svojim uzbudljivim i živahnim interpretacijama. Ansambl je nastupao na renomiranim festivalima i serijama koncerata diljem Europe, kao što su WDR3 Alte Musik, Festival Oude Muziek Utrecht, Internationale Händel-Festspiele Göttingen i Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. Mladi su glazbenici 2017. godine dobili sredstva od Centra za karijeru HfMT-a u Hamburgu za svoj inovativni koncertni program Mr. Händel im Pub, premijerno izveden u jednom engleskom pubu, kojim su na sebi svojstven način spojili baroknu glazbu i folklor.


Godine 2019. ansambl je osvojio posebnu nagradu WDR3 na Međunarodnom natjecanju H.I.F. Biber te 2021. nagradu Bärenreiter Urtext na međunarodnom natjecanju Händel u Göttingenu. 2022. godine ansambl I Zefirelli odabran je za europski program stipendija EEEMERGING+ namijenjen mladim ansamblima rane glazbe u usponu koji podržava program financiranja Creative Europe Europske unije, čiji je partner Festival Kvarner.


Koncertom će se u okviru opatijskog Festivala čokolade ponovno na jedinstven način spojiti glazbeni doživljaj i uživanje u različitim vrstama Zotter čokolade uz svjetlosne efekte, čime će se doseći viša razina doživljaja glazbe. Slušatelji će tijekom koncerta kušati određene vrste Zotter čokolade u skladu s glazbenim programom kako bi se osjetilni doživljaji sluha i okusa stopili u jedno u pravom smislu riječi.


Ulaznice su u prodaji online www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Evenima (Tisak Media Opatija, Dallas Music Shop Rijeka) po cijeni od 28 eura (s uključenim čokoladnim pralinama Zotter).

Više sa portala poduckun.net ...