Koncert „FVG SUSREĆE NEW YORK“ ove subote u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 14.10.2022

Udruga „Vecia Trieste“ i vokalni sastav „Ad Libitum“ ove subote u Vili Antonio.

Opatija - Zajednica Talijana Rijeka u suradnji sa Zajednicom Talijana Opatija u subotu, 15. listopada organizira koncert „FVG SUSREĆE NEW YORK“, Udruge „Vecia Trieste“ i vokalnog sastava „Ad Libitum“. Koncert će se održati u Vili Antonio u Opatiji s početkom u 19 sati.

„FVG SUSREĆE NEW YORK“ je glazbeni spektakl koji prethodi turneji Udruge „Vecia Trieste“ i vokalnog sastava „Ad Libitum“ kojeg će Zajednica Talijana Brtonigla održati u New Yorku između 29. listopada i 6. studenog.

Udrugu „Vecie Trieste“ čini Orkestar koji već više od 30 godina svira tradicionalnu tršćansku glazbu i parodije poznatih autora. Udruga je nastupala na pozornicama diljem svijeta sudjelujući na lokalnim i svjetskim festivalima od Australije, Argentine, SAD-a pa do Europe.

Ženski vokalni sastav „Ad Libitum“ Zajednice Talijana Brtonigla osnovan je 2010. godine. Njihov se glazbeni opus temelji na a cappella pjevanju. Njegove su članice Ines Selar, Alice Tončić, Dionea Sirotić, Elisa Starčević, Giulia Dussich i Chiara Bonetti. Djevojke su nastupale u čitavoj Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Švedskoj.

Više sa portala poduckun.net ...