"Košić zdravlja Ika": Ovog petka ne propustite sajam proizvoda uzgojenih na prirodan način

Autor: Radovan Trinajstić 13.07.2023

Sajam je zamišljen kao mjesto izravne prodaje na kojem se isključivo prodaju vlastiti proizvodi čime se želi dati podrška lokalnim uzgajivačima visokokvalitetnih ekološki certificiranih namirnica i svih onih namirnica uzgojenih na prirodan način.

Ika - Društvo prijatelja grada Veprinca i Učke u suradnji s Mjesnim odborom Ika organiziraju u petak, 14. srpnja sajam proizvoda uzgojenih na prirodan način pod nazivom "Košić zdravlja Ika" . Sajam će se održati na središnjem trgu u Iki od 17 do 22 sata . Na sajmu će se naći proizvodi koje će ponuditi lokalni proizvođači okupljeni u projektu F & T i ostali OPG-ovi sa područja zaleđa Opatije i Učke.

Svoje proizvode na sajmu zdrave hrane će predstaviti: Nedi Perišić, OPG Perišić Poljane (maslinovo ulje); Resul Maliki , OPG Maliki , Mala Učka (ovčji sir i skuta); Luciano Blaženić, OPG Blaženić , Veprinac (vino i jaja) ; Vesna Vidović, OPG Vidović, Opatija (med); Patricija Rumac , OPG Rumac, Poljane (vino); Zdenka Klanjac Ukić, Veprinac 519 (ljekovito bilje) te rukom izrađeni dekorativni predmeti od keramike Marine Grabar (Art lab MG Veprinac). Sajam je zamišljen kao mjesto izravne prodaje na kojem se isključivo prodaju vlastiti proizvodi čime se želi dati podrška lokalnim uzgajivačima visokokvalitetnih ekološki certificiranih namirnica i svih onih namirnica uzgojenih na prirodan način.

Pozivaju se ljubitelji zdrave prirodne domaće hrane da posjete ovaj sajam koji će se održati još 28.srpnja te 11. i 25. kolovoza tijekom ovog ljeta. MO Ika tako nastavlja ovu, u prošloj godini , započetu suradnju koja se pokazala vrlo uspješna i korisna.

Više sa portala poduckun.net ...