Kultna Slastika ovog ljeta otvara se u novom ruhu - obitelj Iljazi vraća se u Matulji

Autor: Nikola Cvjetović 25.03.2024

Koji god razlozi zatvaranja postojali, danas oni više ne važe jer bi ovog ljeta taj prostor u vlasništvu nove osobe, potpuno uređen, trebao udahnuti novi život, a na radost mnogih u njega se vraća obitelj Iljazi.

Matulji - Kada se unazad nekoliko godina zatvorila kultna slastičarna i kafić Jadran, ili kako su ju Matuljci zvali Slastika, mnogima se stegao srčani mišić i zabolila ih duša. Jer Slastika nije bila obično mjesto, bila je to mjesto na kojem su generacije Matuljaca pojele prvi sladoled, prijatelji se susretali na kavi i družili s uvijek dobroćudnim, raspoloženim domaćinima. Smatrali su mnogi kako je tim činom zatvaranja otkinut i "dio duše" Matulja. Pričalo se prilikom zatvaranja o brojnim razlozima zatvaranja, novom vlasniku prostora, odlasku obitelji Iljazi koja je od 1948. godine držala taj lokal u centru Matulja... Međutim, koji god razlozi tada postojali, danas oni više ne važe jer bi ovog ljeta taj prostor u vlasništvu nove osobe, potpuno uređen, trebao udahnuti novi život, a na radost mnogih u njega se vraća obitelj Iljazi. Ona ista obitelj koja je sedam desetljeća držala taj lokal. To je potvrdio i Isen Iljazi, koji čini treću generaciju obitelji koja je zaslužna za taj posebni ugođaj u tom kutku Matulja.

- Jako nas veseli da se vraćamo. Posebno zbog ljudi s kojima smo toliko godina živjeli, dijeli i tugu i radost, svakodnevicu, ali i zbog naše djece koja su tamo odrasla, rekao je Isen koji se nada da će ovog ljeta useliti u nov, preuređen prostor slastičarne i ponovno nastaviti tamo gdje je stao.

- Prostor se sada renovira, a čim radovi budu dovršeni, otvorit ćemo slastičarnu i dočekati Matuljce na kavi, sladoledu i razgovoru, zaključio je Isen koji se trenutno nalazi u Makedoniji.Više sa portala poduckun.net ...