Kvarner predstavljen u poljskom Wroclawu tijekom turističkog sajma MTT

Autor: Marina Pauletić 25.03.2024

Sajam MTT prošle je godine posjetilo oko 10 tisuća posjetitelja.

Opatija - Turistička zajednica Kvarnera je, u suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka, te turističkim zajednicama grada Crikvenice, grada Novog Vinodolskog i općine Vinodolske, krajem ožujka u Poljskoj predstavila regiju na 15. po redu međunarodnom turističkom sajmu MTT koji se od 22. do 24. ožujka održavao u gradu Wroclawu.

“Hrvatska na poljskom tržištu i u 2024. godini ostaje među najtraženijim destinacijama za inozemna putovanja. Kvarner je u 2023. godini držao visoko četvrto mjesto prema broju ostvarenih noćenja gostiju iz Poljske, s ukupno 650 tisuća noćenja. To je porast od 10% u odnosu na 2019. godinu i 4% u odnosu na 2022. godinu. Ulazak u schengenski prostor u velikoj mjeri olakšao je putovanja Poljaka, koji su poznati po tome da u velikom broju koriste vlastite automobile za putovanje u Hrvatsku. Turistički sajam u Wroclawu posebno nam je zanimljiv budući se radi o četvrtom gradu po veličini u Poljskoj, središtu regije Silesian Lowland, koja je uz granicu s Njemačkom i Češkom. Upravo zato smo ponovno i ove godine na turističkom sajmu MTT zakupili samostalni štand na kojem smo zajednički s Turističkom zajednicom otoka Krka, Turističkom zajednicom grada Crikvenice, Turističkom zajednicom grada Novog Vinodolskog i Turističkom zajednicom općine Vinodolske predstavili bogatu turističku ponudu čitave županije s posebnim naglaskom na Crikveničko-vinodolsku rivijeru i otok Krk”, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Štand Kvarnera je na sajmu privukao mnoštvo posjetitelja. Najviše upita odnosilo se na ponudu kampova i obiteljskog smještaja te outdoor aktivnosti (biciklističke i pješačke staze). S obzirom da je sajam MTT imao i gastro segment, posjetitelji kvarnerskog štanda mogli su kušati autohtone kvarnerske specijalitete poput pršuta, sira, Bribirskog prisnaca, suhih smokava, tradicionalnih keksa s Krka, rakija i žlahtine.

Sajam MTT prošle je godine posjetilo oko 10 tisuća posjetitelja, a ove godine predstavljalo se više od 200 izlagača iz 13 zemalja svijeta. U sklopu sajma bilo je organizirano i nekoliko zanimljivih popratnih događanja poput „Traveler`s Festival“, „Culinary Festival“, „Regional Products Zone“, te poslovne radionice i zanimljiva natjecanja za posjetitelje.

Više sa portala poduckun.net ...