Kvarner u listopadu ove godine domaćin Godišnje skupštine renomiranog europskog strukovnog udruženja autobusera RDA

Autor: Marina Pauletić 07.02.2024

Osnovni cilj je osigurati što bolje uvjete poslovanja te promicati ekološki prihvatljiva organizirana (grupna) putovanja.

Opatija - Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica i renomirano europsko strukovno udruženje autobusera RDA s ponosom najavljuju kako će se Godišnja skupština ovog vodećeg udruženja organizatora autobusnih i drugih grupnih turističkih programa održati upravo na Kvarneru, i to od 22. do 25. listopada u hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

“Iznimno smo počašćeni što će Kvarner ugostiti ovaj važan poslovni događaj koji će na jednom mjestu okupiti veliki broj organizatora grupnih putovanja iz cijele Europe. Tu svakako treba istaknuti kako odluka RDA vodstva o domaćinstvu njihove Skupštine nije donesena ishitreno, nego tek nakon dva inspekcijska putovanja i temeljitog razmatranja. Zbog važnosti Godišnje skupštine i njenog utjecaja na članove udruge, RDA teži ka tome da odabere destinaciju koja ne samo da odgovara potrebama skupa, već i pruža ugodno iskustvo za sve sudionike. Ovo nam pokazuje kako su naše uspjehe u brendiranju Kvarnera kao auto-destinacije s kvalitetnom ponudom i cjelogodišnjim poslovanjem prepoznali i vodeći ljudi RDA te njihovi članovi tj. agencije i autobuseri organizatori grupnih putovanja. Zahvaljujući našoj tradiciji u turizmu, dobroj povezanosti i blizini, Kvarner kao regija je tražen i gotovo uvijek uključen u aranžmane europskih organizatora grupnih putovanja, posebice u pred- i posezoni. Zato već više od 25 godina Turistička zajednica Kvarnera je i članom RDA udruženja. Godišnja skupština u listopadu bit će velika prilika da Kvarner predstavimo međunarodnom tržištu, a našoj kvarnerskoj turističkoj industriji otvorit će se prostor za sklapanje novih poslova, poslovnih veza i partnerstva”, izjavila je direktorica dr.sc Peršić Živadinov te se zahvalila Hrvatskoj turističkoj zajednici i predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu na angažmanu.

Godišnja skupština RDA u listopadu okupit će ključne dionike iz autobusnog sektora, touroperatore, razne pružatelje usluga u segmentu grupnih putovanja, turističke profesionalce te stručnjake iz cijele Europe. RDA se već više od 70 godina bavi autobusnim i grupnim turizmom, te je posvećena poboljšanju uvjeta, unapređenju i podršci razvoju organiziranih grupnih putovanja autobusom. Danas broji oko 2.600 direktnih i pridruženih članova iz 40 zemalja i predstavlja udruženje svih onih koji nude usluge vezane uz grupna putovanja autobusom. Osnovni cilj je osigurati što bolje uvjete poslovanja te promicati ekološki prihvatljiva organizirana (grupna) putovanja. Upravo ekološku komponentu grupnih putovanja RDA jako ističe u svojoj komunikaciji. Naime, današnji moderni autobusi su prijevozna sredstva koja najmanje zagađuju okoliš, imaju najniže ekološke troškove, a procjenju se kako jedan autobus zamjenjuje oko dvadesetak automobile.

“Vrlo smo sretni što možemo najaviti da će se ovogodišnja Godišnja konferencija RDA održati od 22. do 25. listopada na Kvarneru. Također bismo željeli zahvaliti Turističkoj zajednici Kvarnera na njihovoj izvrsnoj gostoljubivosti i s nestrpljenjem očekujemo našu uspješnu zajedničku suradnju. Kvarner je zaista predivna regija koja nudi bogata kulturna i kulinarska iskustva. Budući da je udaljen samo 500 km od Münchena, to je idealna destinacija za njemačko tržište - posebice u segmentu autobusnih i grupnih putovanja. Veoma smo zadovoljni što ćemo našim članovima pokazati što regija nudi i nadamo se da će se zaljubiti u regiju baš kao što smo se i mi zaljubili tijekom naših boravaka ovdje u Rijeci odnosno na Kvarneru“, izjavio je predsjednik udruženja RDA, Benedikt Esser.

Više sa portala poduckun.net ...