Lani Golubović nagrada 'NAJdječje djelo'

Autor: Nikola Cvjetović 19.05.2022

sjednica_Djecjeg_gradskog_vijeca

Osim gostovanja na sjednici, opatijski su vijećnici DGV-a s gostima iz Svete Nedjelje organizirali i radionicu na temu komunikacije s odraslima te zabavne igre, zakusku i šetnju Opatijom.

Opatija - Na 3. sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije mali su opatijski vijećnici ugostili prijatelje iz Dječjeg gradskog vijeća Svete Nedjelje koji su svoje Gradsko vijeće osnovali pred nekoliko godina te im je dugogodišnje opatijsko iskustvo iznimno važno.

Sjednica je započela vijećničkim pitanjima gradonačelniku. Male je vijećnike zanimalo kada će se napraviti sportsko igralište na Pobrima na što je gradonačelnik rekao da se planira uskoro realizirati, bilo prijavom na europska sredstava, bilo gradskim proračunom. Postavljena su i pitanja mogućnosti produljenja linije City busa do Pobri, kada će biti završen trg u Iki te izgrađen bazen. Gradonačelnik je odgovorio da će se pitanje autobusne linije razmotriti, trg će biti otvoren početkom lipnja, a bazen će biti izgrađen na lokaciji pored Sportske dvorane Marino Cvetković, o čemu će javnost detalje doznati vrlo skoro. Vijećnici su pitali i hoće li ovogodišnja RetrOpatija ponuditi kakav sadržaj za djecu te pozvali gradonačelnika da gostuje u emisiji Radiovijesti koja će se emitirati u OŠ „R. K. Jeretov“.

Na sjednici DGV-a održana je prezentacija o radu i ovlastima opatijskog DGV-a za goste iz Svete Nedjelje te su predstavljeni projekti ostvareni od posljednje sjednice DGV-a: Dom čistog FLAGA – djeca održavaju more i Održivi turizam za djecu. Kroz projekte, vijećnici su obilježili dva važna datuma Dan planeta Zemlje i Dan Europe.

Vijećnici su glasanjem odlučili i o pobjedniku natječaja „Ruke moje rastu k tebi sve veće jer želim dati i tebi sreće“ za sredstava Malog gradskog proračuna u iznosu od 12.000 kuna. Većinom glasova izabran je projekt DND-a „Kroz dječjih ruku rad, upoznaj naš grad“ kojim će djeca izraditi prvi opatijski dječji suvenir.

Proglašeni su i dobitnici nagrade NAJdječje djelo. Nagradu je dobila Lana Golubović, a pohvale su pripale Veroniki Anušić, Luciji Blaženić, Lari Staničić i Luciji Čerini. Djevojčice su se istaknule vrijednim radom u Društvu naša djeca i spremnošću na pomoć svojim prijateljima.

Osim gostovanja na sjednici, opatijski su vijećnici DGV-a s gostima iz Svete Nedjelje organizirali i radionicu na temu komunikacije s odraslima te zabavne igre, zakusku i šetnju Opatijom.

Više sa portala poduckun.net ...