IDS: Liburnija i načelnik Mošćeničke Drage Riccardo Staraj podržali Valtera Flega na europskim izborima

Autor: Marina Pauletić 15.05.2024

Flego: U Briselu nastavljam borbu za daljnji razvoj naših regija!

MOŠĆENIčKA DRAGA – „Nakon pet godina u Briselu, ponosan sam što je moj rad za Kvarner i Istru prepoznat i od strane Liburnije i načelnika Mošćeničke Drage Riccarda Staraja. Od srca hvala na podršci, uz moju riječ da u narednom mandatu nastavljam jednako snažnu borbu za daljnji razvoj naših regija. Pokažite mi onog tko će se boriti za naš kraj posvećenije i snažnije od nas koji iz tog kraja dolazimo“, istaknuo je nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego na današnjoj konferenciji za medije.

- Liburnija, Rijeka i Istra uključene su u velik dio mojih parlamentarnih aktivnosti i baš zato mogu danas reći da novac za naše prometne projekte nije problem, taj sam nam novac u Briselu osigurao. Za željeznički spoj prema Istri, za novi Krčki most, za pravac Rijeka-Zagreb. Sve to možemo realizirati europskim novcima, zato što se odnedavno nalazimo na europskim koridorima. U suprotnom bismo morali sami plaćati te velike projekte, a znamo koliko bismo onda čekali. U narednom mandatu kroji se novi europski proračun i zato je važno tamo imati svog čovjeka, koji će osigurati da ponovno imamo dovoljno novaca za naše projekte, dodao je Flego.

Načelnik Mošćeničke Drage Riccardo Staraj istaknuo je kako „Flega i njega povezuje prije svega borba za interese njihovih regija, za prometnu povezanost i turizam, gdje je Valter dao velik doprinos i u Briselu osigurao 26 milijardi eura“.

- U ime općine, a nadam se i u ime svih stanovnika Mošćeničke Drage, dajem punu podršku listi broj 9 i Valteru Flegu, kandidatu broj 1. Da još pet godina zastupa interese Hrvatske, Istre i Kvarnera u Europskom parlamentu. Već je napravio jako puno! Bio sam mu u posjeti i vidio njegovu energiju i iscrpan rad te u konačnici velike rezultate. Flego je pravi čovjek za Brisel i želim da nas predstavlja još pet godina. Da zastupa naše interese, da se naš regionalizam i multikulturalnost glasno čuju. Oformio je listu s pripadnicima naših nacionalnih manjina, i to dovoljno govori o onome što Istra i Kvarner u svom identitetu nose, zaključio je Staraj.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...