Liganj domaćin posljednjeg vikenda Marunade

Autor: Marina Pauletić 20.10.2022

Posjetitelje očekuje bogat sportski i zabavni program...

Liganj - Posljednji vikend Marunade održat će se 22. i 23. listopada u Lignju, a posjetitelje ponovno očekuje bogat program.

Manifestacija počinje u subotu, 22. listopada u 10 sati Marun trekom na kojeg se natjecatelji mogu prijaviti isključivo online putem. Utrku organizira ŠRK Alba i Zajednica Talijana Lovran. U 10 sati se također otvara izložba gljiva u Društvenom domu Liganj, koja će biti otvorena do 19 sati, a organizira ju udruga „Ožujka“.

Od 10 do 12 sati nastupat će DJ Vedran, dok će se u 10:30 održati nastup „DND u susret djeci“. Osim Marun treka, organiziran je i planinarski pohod „MARUNADA 2022“, koji počinje u 10:30. Kreće se iz Lignja te se obilaze Lužinski breg, Gorica i Knezgrad. Ukupna dužina pohoda je 10 km i traje tri sata, a prijaviti se može u PD „Knezgrad“ putem telefonskog broja +385 98 442 596. Od 12 do 15 sati nastupa tamburaški sastav „Fontana“, dok se u 15 sati otvara etno izložba Udruge „Ognjišće“. Izložba će se održati u Društvenom domu Liganj u prostorijama Udruge. Popodne i predvečer posjetitelje će zabavljati Kvartet ASI i DJ Vedran, a navečer nastupaju Cukar & Caffe & Šajeta.

U nedjelju, 23. listopada uz izložbu gljiva i etno izložbu, organizirana će biti šetnja „Stazom maruna“ uz stručno vođenje. Krenut će se u 11 sati ispred Društvenog doma Liganj. U isto vrijeme kreće i biciklijada „Giro di Marunada“ u organizaciji BBK „Marun“ Lovran. Biciklistička će tura obuhvatiti Liganj, Lovransku Dragu i šume maruna. Popodne nastupaju Harmonikaš Kokonić, Trio BAJS i Dule & Bonaca. Predvečer pak sviraju harmonikaš Jedretić & DJ Vedran.

Više sa portala poduckun.net ...