Likovna sekcija opatijske Osnovne škole kao uvod u Jesenju rapsodiju kamelija

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.11.2022

U Parku Angiolina kod spomenika Schillera i rascvjetalih kamelija, na srednjem istočnom ulazu od 14 do 15 sati likovna sekcija Škole će crtati kamelije.

Opatija – Udruga ljubitelja kamelija Opatija odlučila je termin između Festivala čokolade i Adventa upotpuniti zbivanjima vezanim uz opatijski cvjetni simbol – kameliju. „Jesenja rapsodija kamelija“ održat će se od 18. do 20. studenog, dok će se aktivnosti vezane za učenike Osnovne škole prebaciti nešto ranije, budući da je petak 18. studenog neradni dan.

Djeca će tako u suradnji s Udrugom već danas, 4. studenog posebnim programom skromno pozdraviti cvjetanje sasanqui kamelija i Jesenju rapsodiju. U Parku Angiolina kod spomenika Schillera i rascvjetalih kamelija, na srednjem istočnom ulazu od 14 do 15 sati likovna sekcija Škole će crtati kamelije. Atmosferu će upotpuniti bračni par Jungić koji će ih pratiti na gitari, a došetat će se i dvije djevojke u krinolinama.

Pozivaju se građani i posjetitelji Opatije da prošeću parkom i zajedno s njima uživaju u simfoniji jesenjih kamelija sasanqui. U slučaju jače kiše, manifestacija se otkazuje.

Više sa portala poduckun.net ...