Lipanj i srpanj u Mošćeničkoj Dragi: Regata Sipar International, Petrova i otvorenje izložbe Ede Mihovilić

Autor: Marina Pauletić 23.06.2023

Foto: arhiva

Dosad su sve regate bile uspješno održane, a sve zahvaljujući odličnim uvjetima te konstantnim vjetrovima koji u akvatoriju pušu tijekom lipnja.

Mošćenička Draga – Kraj lipnja i početak srpnja u Mošćeničkoj Dragi biti prepun događanja. U subotu, 24. lipnja i nedjelju, 25. lipnja održat će se jedriličarska regata Regata Sipar International 2023 u klasi Snipe (šljuka). Očekuje se dolazak 15-ak jedrilica iz Italije, Hrvatske i Austrije. Regatu od 2012. godine organizira JK Orion uz svestranu podršku Mošćeničke Drage. Dosad su sve regate bile uspješno održane, a sve zahvaljujući odličnim uvjetima te konstantnim vjetrovima koji u akvatoriju pušu tijekom lipnja.

U Sv. Petru 1. srpnja održat će se Petrova, proslava zaštitnika mjesta. U popodnevnim satima odigrat će se malonogometni turnir i dodjela nagrada, dok oko 21 – 22 sata kreće fešta uz Maura Staraja i La Bandu uz prigodnu ponudu jela i pića.

Zajednica Talijana Mošćenička Draga u galeriji „La Cisterna“ organizira izložbu Ede Mihovilić čije će se otvorenje održati 2. srpnja te će ju biti moguće pogledati do 15. srpnja.

Više sa portala poduckun.net ...