Lipanj u Matuljima donosi sportsko, kulturne i gastro programe

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2023

...ilustracija....

Ove srijede započinju interpretacijske vožnje e-biciklima...

Matulji - Turistička zajednica općine Matulji pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i TZ Kvarnera, te u suradnji s tvrtkom Partenca iz Matulja i Magic Sole iz Kastva te njihovim licenciranim bike vodičima ove srijede u 16 sati počinje s interpretacijskim vožnjama e-biciklima za turiste i njihove domaćine na četiri jezika.

Mjesto polaska je Oštarija “Mala riba (nova lokacija)” u ulici Dalmatinskih brigada 22a, a ove srijede na rasporedu je vožnja 'One su hodile' - u čast mlekaricama, ali i svim ženama koje su teško živjele i pješke zarađivale za život. Vožnja ima 18 km i 540 m visinske razlike. Osim same vožnje i posjeta počivalima posjetit ćemo i OPG Kos, OPG Jarbola Ružić i restoran Stanciju Kovačići. Druge srijede na redu je vožnja TRAMONTANA te se prijave primaju na tzmatulji@tzmatulji.hr zaključno s utorkom u 12 sati ili do popunjenja. U subotu, 10. lipnja od 10 do 13 sati u centru Matulja održat će se “Mini festival Briške češnje” u suradnji s našim pobratimima iz občine Brda. Na prodajno-degustacijskom festivalu predstavit će se voćari s trešnjama i kmetija Primar s marmeladama, vinom, rakijama, likerima, salamama…, a bit će tu i glazbe, poručili su organizatori.

U petak, 16. lipnja s početkom u 19 sati starta Uvertira u Matuljske ljetne večere - Tramontana će vas ofriškat i to programom Matujski kastavci - Kastavski matujci - koncertom djece koji pohađaju glazbenu školu u Kastvu.

- Također, ovom prilikom najavljujemo i zajedničku biciklijadu “Matujska kartulina Na meji brez meje - Na granice bez granice” koja će se održati u nedjelju, 25. lipnja. Okupljanje je ispred restorana Carpe Diem u Rupi, a u 10 sati krećemo preko Jelšana u Novokračine, te ćemo posjetiti Novokrajsku jamu, a onda ćemo preko Sušaka, Lisca i Škalnice nastaviti do muzeja u Lipi, te na ručak na polaznu točku. Prijave se primaju putem online poveznice, a kotizacija iznosi 15 eura i plaća se TIC-u Ilirska Bistrica, dodali su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...