[VIDEO] Ljetna Balinjerada ponovno budi karnevalski duh, četvrto izdanje održava se ove nedjelje

Autor: Marina Pauletić 11.06.2024

Ove nedjelje održat će se još jedno izdanje originalne opatijske utrke u ljetnom ruhu.

Opatija - Nadaleko poznata Balinjerada – utrka originalnih kreativnih vozila („karića“) na kugličnim ležajevima „balinjerama“, s tradicijom dužom od 40 godina, uz svoje uobičajeno karnevalsko zimsko izdanje, ima i svoju ljetnu verziju. Ovaj jedinstveni i omiljeni opatijski karnevalski brand u organizaciji Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatija ove će godine održati četvrto ljetno izdanje „najluđe utrke na svijetu“.

Probne vožnje sudionika započet će u nedjelju, 16. lipnja, u 19 sati na poznatoj stazi u svojem ljetnom ruhu s posebnim osvjetljenjem, semaforom i rampom na startu te atraktivnim svjetlosnim, dimnim i pirotehničkim elementima duž staze. Upravo nalik noćnoj utrci svjetski poznate Formule 1.

Naravno, Ljetna Balinjerada je i turistički adut Opatije te se uz stazu očekuju tisuće gledatelja koji će se, od 19 do 20:15 sati, i sami moći uključiti u ovu posebnu manifestaciju jer će i ove godine „Taxi Balinjere“ sve zainteresirane provesti stazom i omogućiti im jedinstven doživljaj sudjelovanja te uspomenu za cijeli život.

Stazu će provjeriti safety car, nakon čega će u 20:30 sati započeti i sama utrka koju će predvoditi „otac Balinjerade“ i njen počasni direktor Duško Jeličić Dule. U svečanom otvaranju će tradicionalno sudjelovati Puhački orkestar Lovran. Sudionici ljetnog izdanja Balinjerade natječu se u četiri discipline: monopatini, karići unjuli, karići dvojki i merikanska vozila, a najbrže, najmlađe, najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i one najsporije čekaju nagrade, dok će tradicionalno biti proglašena i Miss Balinjerade.

Nagrade će se dodjeljivati na cilju po završetku svake utrke, a nakon merikanskih vozila će prodefilirati i karnevalske skupine koje će doprinijeti maškaranom duhu i stvoriti posebnu atmosferu.

Kako bi sve proteklo u veselom tonu, koji tradicionalno prati ovu manifestaciju, pobrinut će se nenadmašni voditeljski trio Mario Lipovšek Battifiaca, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta, a na cilju se priprema i afterparty uz popularne Dellboyse koji će zabaviti i rasplesati publiku i sudionike sve do ponoći.

Napomena: Dana 16. lipnja od 16:00 sati do 17. lipnja do 4:00 sata za sav će promet biti zatvorena Ulica maršala Tita, od raskrižja s ulicom V. C. Emina (skretanje za opatijsku luku) i Radničkom ulicom, do Slatine (ex hotel Zagreb). U vrijeme privremene regulacije zabranjeno je parkiranje na dijelu Ulice maršala Tita koji je zatvoren za promet.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...