[RAZGOVOR] "Love coach" Barbara Grgurić: Radom na sebi moguće je doći do duboke, emotivne transformacije i sreće

Autor: Nikola Cvjetović 26.05.2024

Već osam godina radim s ljudima, pokušavam im pomoći u kriznim ljubavnim situacijama, onakvima kakve sam i sama imala. Kroz moje radionice, predavanja, individualni i grupni rad tijekom svih ovih godina prošlo je više od 400 klijenata. Svi su oni, baš kao i ja, shvatili da nešto ne štima, da njihova veza ne funkcionira i pokušali odgonetnuti zašto se to događa, govori Riječanka s liburnijskom adresom.

Opatija - Suvremeni način života pred nas stavlja brojne izazove - jedan od njih je i pronaći način kako ostati u sretnom braku, funkcionalnoj obitelji, zdravoj ljubavnoj vezi... Gotovo svi parovi suočavaju se sa nekom vrstom krize u partnerskom odnosu, zna to i Barbara Grgurić, Riječanka s prebivalištem na Liburniji, koja je nakon karijere u biznisu i rukovođenja većim poslovnim sustavom, napravila veliku promjenu. Poučena svojim iskustvom, teškim situacijama s kojima se nosila u partnerskom odnosu, odlučila je potražiti pomoć stručnjaka/life and love coach-a. Uz njih je shvatila koje je greške radila u svojim vezama te naučila puno o sebi. Sada se, zahvaljujući bogatom životnom iskustvu i sama upustila u "liječenje" ljubavi odnosno pokušava pomoći svima onima koji žele ostvariti bolji partnerski odnos sa svojim odabranikom. Godine 2016. otvorila je tvrtku "Obnovi ljubav" i ponudila usluge svima onima koji su se našli u kompliciranim partnerskim situacijama.

- Već osam godina radim s ljudima, pokušavam im pomoći u kriznim ljubavnim situacijama, onakvima kakve sam i sama imala. Kroz moje radionice, predavanja, individualni i grupni rad tijekom svih ovih godina prošlo je više od 400 klijenata. Svi su oni, baš kao i ja, shvatili da nešto ne štima, da njihova veza ne funkcionira i pokušali odgonetnuti zašto se to događa. I ja sam imala taj prijelomni trenutak kada sam shvatila da si ne mogu sama pomoći i potražila sam savjet coacha (učitelja) koji mi je otkrio veliku tajnu, a ta je da za kvalitetan odnos s muškarcem moram raditi na sebi, priča je to s kojom je razgovor otvorila Grgurić, koja je magistrirala biznis na Bledu, ali i završila coaching akademiju u Zagrebu te tečajeve brojnih edukacija renomiranih stručnjaka vezanih uz relationship coaching, odnose među parovima, muško-ženske odnose u vezi/braku...

- Najčešće radim sa ženama, one mi dolaze češće nego muškarci. Problemi s kojima se nose uglavnom se svode na narušene odnose u vezi. Često priznaju da ne mogu više izdržati u partnerskom odnosu, da sve što su probale da bi spasile vezu se nije pokazalo uspješnim. Ipak, one i dalje ostaju u toj vezi i u trenutku kada shvate da ne znaju više naći rješenje problema odlučuju se potražiti pomoć izvan kuće. Tada ih učim kako popraviti odnos na učinkovit način i ponajviše radimo na tri segmenta. Prvi i osnovni je rad na sebi - pokušavamo odgonetnuti što ju je dovelo u takvu situaciju, jesu li postojale traume iz djetinjstva, zbog čega ostaje u vezi koja ju više ne čini sretnom, ali i učim ih da ne krive partnera za situaciju jer da sve kreće od nas, naših nesvjesnih uvjerenja koje upravljaju našim mislima, emocijama i reakcijama. Drugi korak, na kojem radimo su suvremeni muško-ženski odnosi. Naime, suvremeni način života često traži da žene budu u muškoj energiji. Od žena se očekuje da organiziraju, brinu, iniciraju, realiziraju... Ta muška energija ženama pomaže u svemu, samo ne u odnosu s partnerom. Drugim riječima, muškarac je odabrao ženu za svog partnera i on ne želi pored sebe imati muškarca u kojeg se žena pretvara - to sve rezultira i dovodi do svađa, borbe za vlast ili se pak muškarac povlači, što ženu iritira, i onda često nastaju ljubavnički odnosi izvan veza, koji samo dodatno zakompliciraju ionako kompleksnu situaciju među partnerima. Treći segment tog putovanja je razvijanje vještina da bi se veza stvorila i održala funkcionalnom. Tu radimo na komunikacijskim vještinama za rješavanje konflikta i ponovnog povezivanja, učimo izraziti želju i potrebu, učimo postaviti granice, zauzeti se za sebe, rezime je rada o kojem progovara Barbara Grgurić.

Barbarina pomoć u trajnoj, dubokoj emotivnoj transformaciji moguća je kroz individualni i grupni pristup. Tvrtka "Obnovi ljubav" nudi online individualne i grupne tretmane, radionice, predavanja, ali u ponudi će se uskoro naći i takozvani retreat-i, vikend radionice na kojima će pojedinci i parovi otkrivati sebe, dobiti edukaciju o ljubavnim odnosima i time raditi na jačanju svojih veza i kvalitetnijem ljubavnom životu.
- Mišljenje mnogih je da se brojne veze ne mogu popraviti, ali to je zato što nas nitko nije učio tim vještinama, nitko nas nije učio raditi na sebi. Veze se mogu obnoviti no za njihovu obnovu potrebno je potražiti pomoć love coach-a, ljudi koji su naučili tehnike i koji imaju dovoljno iskustva i koji naravno to iskustvo znaju prenijeti na svoje klijente. Tek nakon takvog pristupa pokušaja "obnove ljubavi" se može donositi zaključak o tome je li partnerski odnos moguće popraviti ili ne, zaključila je Barbara koja za svoj online program "Budi dobro sa sobom i odlukom o svojoj vezi", koji obuhvaća video lekcije, osobnu podršku love coacha, zadatke i vježbe kroz šest modula tijekom šest tjedana, nudi promotivnu cijenu (200 eura) za one koji se registriraju do 10. lipnja putem njezine web stranice http://www.obnoviljubav.com ili e-maila barbara@obnoviljubav.com

Više sa portala poduckun.net ...