Lovran u rujnu: Glazbene večeri, Bajkaonice, dječje predstave i štošta drugo

Autor: Marina Pauletić 01.09.2023

Svakako nemojte propustiti Summer Groove - Martine Majerle koja će Trg sv. Jurja u četvrtak, 14. rujna u 20 sati ispuniti poznatim glazbenim hitovima i evergreenima.

Lovran – Lovransko ljeto se nastavlja i u rujnu i pomalo bliži jeseni. Udružena ekipa iz Lovrana i u rujnu nudi razne zanimljive događaje, za svakoga ponešto. Liburnia Riviera Hoteli pripremili su bogat animacijski program i to ne samo u hotelu „Excelsior“, već se posjetitelji mogu opustiti i u Medveji uz večeru u restoranu „Medvejica“ ili pak na plaži u Skipper's-u jer će ljeto zasigurno potrajati.

U petak, 1. rujna u taverni Hotela Excelsior s početkom u 20:30 sati nastupa DJ2EKO, dok će u restoranu „Medvejica“ u Medveji u 18:30 sati nastupiti Ivica Gržančić One Man Band. Sličan repertoar nastavlja se i u subotu, 2. rujna kada u taverni Excelsiora nastupa Splash Trio u 20:30 sati, u „Medvejici“ Tahir Zubčević Acoustic Solo u 18:30 sati, a na plaži u Skipper's-u od 15 sati uživo svira Cons Acoustic Duo. U nedjelju, 3. rujna na terasi Hotela Excelsior u 21 sat održat će se plesni show program na kojemu će nastupati Ethno roots te će svoj nastup ponoviti u petak, 8. rujna također u 21 sat. U Skipper's-u će nastupati DJ Alex Sabatinni od 15 sati. Tijekom čitavog dana na Poklonu na Učki se održava XV. Učkarski samanj.

Foto: arhiva

U utorak, 5. rujna s početkom u 21 sat u atriju Excelsiora nastupa Klaun Marko, odnosno Marko Ilić, dok u srijedu, 6. rujna na istome mjestu u isto vrijeme plesni show program održava Trinity Dance Studio. U četvrtak, 7. rujna večerajte u restoranu „Medvejica“ gdje od 18:30 sati nastupa Gordan Glavan One Man Band, dok dan kasnije, 8. rujna također u 18:30 sati nastupa Ivica Gržančić One Man Band. U subotu, 9. rujna u taverni Excelsiora u 20:30 sati nastupit će Splash Trio Music, a u „Medvejici“ Gordan Glavan One Man Band u 18:30 sati.

S početkom nove školske godine s aktivnostima kreće i Društvo naša djeca Opatija - Lovran pa će tako najmlađi moći sudjelovati u Bajkaonicama koje će se održati u Galeriji „Laurus“ s početkom u 17 sati u ponedjeljak, 11. i 18. rujna. Na programu je i još jedna dječja predstava izvedbi Teatra „Oz“ – „Pričom te zovem“ koja će se održati u petak, 8. rujna s početkom u 19 sati na Trgu sv. Ivana. Neće ju odgoditi niti loše vrijeme jer se u tom slučaju predstava seli u Galeriju „Laurus“. Za najmlađe je pripremljena i radionica „Kako nastaje predstava“ koja će u Galeriji „Laurus“ trajati od 15. do 17. rujna s početkom u 17 sati. Na radionicu je potrebno prijaviti se putem maila: anav78@yahoo.com (Ana Vilenica).

Foto: arhiva

Svakako nemojte propustiti Summer Groove - Martine Majerle koja će Trg sv. Jurja u četvrtak, 14. rujna u 20 sati ispuniti poznatim glazbenim hitovima i evergreenima uz prokušana glazbena imena: Sašu Valenčića na klavijaturama, Gorana Rubešu na gitari, Dinu Ivelja na bas gitari i Borisa Popova na udaraljkama.

Za kreativce tu je i radionica „U susret jeseni“ koja će se održati u petak, 22. rujna u 18 sati u Galeriji „Laurus“. Potrebno je prijaviti se putem maila: andrea.grzevic@gmail.com. U subotu, 23. rujna od 8 sati na nogometnom igralištu Lovran održava se izložba pasa, dok u Lovranskoj Dragi počinje pučka fešta „Mihoja“, koja će se nastaviti i u nedjelju, 24. rujna.

U utorak, 26. rujna s početkom u 17:30 sati u Galeriji „Laurus“ održat će se otvorenje izložbe „Dječjim otiskom do klimatske pravde“ DND-a Opatija/Lovran, dok će se na istome mjestu u petak, 29. rujna s početkom u 19 sati održati predavanje Lovran Coffehouse Debates „Pod Učkun kućice bele – Liburnija kroz lik i djelo Drage Gervaisa“.

Više sa portala poduckun.net ...