Luisa Maria Andreškić osvojila drugo mjesto na Državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2023!

Autor: Marina Pauletić 13.05.2023

Radi se o najvećem obrazovnom događanju u Republici Hrvatskoj.

Opatija/Zagreb – Na zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. svibnja održavalo se natjecanje WorldSkills Croatia 2023, Državno natjecanje učenika strukovnih škola. Radi se o najvećem obrazovnom događanju u Republici Hrvatskoj te najvećem takvom natjecanju u ovom dijelu Europe.

Nakon zapaženog uspjeha Ugostiteljske škole Opatija na Međunarodnom natjecanju "G&T CUP: BARTENDER'S CHOICE COCKTAIL" na Bledu, gdje je učenica Stella Tomić osvojila prvo mjesto, UŠO se može pohvaliti uspjehom i na natjecanju WorldSkills Croatia 2023.

Ondje je Ugostiteljsku školu Opatija predstavljala Luisa Maria Andreškić, učenica 2.2. razreda, u disciplini slastičarstvo. Luisa je na natjecanju osvojila drugo mjesto! Na odličnom uspjehu čestitamo učenici i njezinoj mentorici, Jasni Visković.

Na natjecanju WorldSkills Croatia 2023 sudjelovalo je preko 400 najboljih učenika strukovnih škola iz više od 100 škola iz čitave Hrvatske i inozemstva. Glavni je cilj natjecanja promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Više sa portala poduckun.net ...