[VIDEO/FOTO] "Make Your Own Movie" premijerno prikazan na Ljetnoj pozornici

Autor: Nikola Cvjetović 06.09.2023

U promotivnom filmu TZ Kvarner prikazane atraktivne destinacije Primorsko-goranske županije.

Opatija - Na Ljetnoj pozornici u Opatiji održana je svečana premijera promotivnog filma TZ Kvarner "Make Your Own Movie" koji je prije mjesec dana imao i svoju scjetsku premijeru na Sarajevo film festivalu.

U filmu su prikazane ljepote brojnih turističkih destinacija u PGŽ-i uključujući Opatijsku i Crikveničko-vinodolsku rivijeru, Rijeku s Riječkim prstenom, Gorski kotar, kao i otoke Krk, Rab, Cres i Lošinj.

Atraktivnim kadrovima kojima su oslikane specifičnosti lokacije, film vodi na uzbudljivo putovanje najljepšim dijelovima Kvarnera. Film je snimljen u produkciji Filmerije i Kinoteke. Redatelj i urednik filma je Sanjin Stanić koji je zajedno s Ljubom Zdjelarevićem i producent, a u suradnji s Edijem Mužibom, potpisuje i scenarij.

Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić, Marina Musulin.

- Autori su uspješno zaokružili priču o ljepotama i bogatstvu naše plavo-zelene županije koja privlači brojne goste iz Europe i cijelog svijeta. Ovogodišnji turistički rezultati vjeran su pokzatelj kvalitete turističke ponude koja uključuje i vrhunsku gastronomiju, bogatu kulturnu baštinu i brojne atrakcije. Znam da se turisti koji posjete našu regiju, njoj iznova vraćaju, izjavio je župan Komadina.

Direktorica TZ Kvarner, Irena Peršić Živadinov čestitala je uključenima u stvaranje promotivnog filma za kojeg smatra da izvrsno oslikava turističku ponudu PGŽ-e.

- Ovogodišnji turistički rezultati pokazuju da nosimo titulu atraktivne destinacije što je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru kada je riječ o promociji ovog kraja. Primorsko-goranska županija zauzima posebno mjesto na turističkoj karti što se vidi u ponudi kulturnih sportskih i zabavnih sadržaja koji uspješno privlače turiste, izjavila je Peršić Živadinov.

Lokacija na kojoj se održala svečana premijera ovog filma nije slučajno odabrana, riječ je o kolijevci hrvatskog turizma i kraljici Jadrana, Opatiji, koja tu titulu iznova potvrđuje, a što se očituje u sve većem broju domaćih i inozemnih gostiju.

- Posebno mi je drago što je Opatija odabrana kao lokacija na kojoj se prikazuje promotivni film u kojeg su utkane destinacije naše županije, a koje nerijetko ostavljaju bez daha. Pogotovo jer iduće godine Opatija obilježava okruglih 180 godina organiziranog turizma, rekao je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

- S obzirom da živimo z jednom od najljepših kutaka na svijetu, često ni sami nismo svjesni što baštinimo i što sve imamo od prirodnih ljepota, povijesti, arhitekture... Zato je pristup snimanju ovakvog filma prilično zahtjevan. Ideja cijele priče proizlazi iz slogana "Make Your Own Movie". Kroz fotografije i kroz priču glavnog junaka u filmu prikazujemo sve što smo doživjeli i snimili na terenu u svega devet dana i saželi u tri i pol minute, iako bismo mogli snimiti cjelovečernji film. Ideja nam je bila spojiti turizam i filmsku industriju. Zadovoljni smo što smo napravili i vjerujem da će se svidjeti publici, izjavio je redatelj Sanjin Stanić.

Priču o gastro regiji upotpunila su kvarnerska vina pjenušci i vina svih vinara iz udruženja Kvarner Wines: vinarije Ružić, Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir te vrbničke vinarije Gospoja, Šipun, Nada, PZ Vrbnik, Estate Winery Katunar i Kuća vina Ivan Katunar.

Premijeri filma prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, članovi Turističkog vijeća i Poslovnog odbora TZ Kvarnera, direktori TZ s područja Primorsko-goranske županije, producentica Cinehill festivala Nina Petrović i direktor Rab film festivala Robert Tomić Zuber sa suradnicima te autorska ekipa filma.

VIDEO

"Make Your Own Movie" premijerno prikazan na Ljetnoj pozornici

Više sa portala poduckun.net ...