Marčejski stari ovu subotu obahajahu Marčeji, Garići i Mavri

Autor: Nikola Cvjetović 10.02.2023

Obahajanje kreće u deset sati ujutro sa Ravnika odakle Stari idu kroz Marčelje, a prva štacija je na Podnarančere.

Marčelji - Na ovu, Lontošnu subotu, 11. veljače Marčejski stari tradicionalno obahajaju svoje selo te sela Garići i Mavri.

Opet će, ovaj puta bez "mjera", zončari zvoniti po Marčeljima i okolici. Uz zvona biti će muzike, plesa i veselja, a na svakoj štaciji i okrepe za Stare i njihove prijatelje. Marčejski stari pozivaju ljude dobre volje da u subotu dođu posjetiti Marčelje i Marčejce i uveličati ovu vjekovnu tradiciju.

Obahajanje kreće u deset sati ujutro s Ravnika odakle Stari idu kroz Marčelje, a prva štacija je na Podnarančere. Od tamo idu u Gariće, a iz Garića na Pogjed, gdje su oko 12 sati. S Pogjeda idu prema Pojani i Vrtačama. U Vrtačama su oko tri sata popodne. Stari svoj pohod završavaju u, kako kažu, prijateljskim i susjednim Mavrima. Pohod se završava oko 17 sati u Staroj školi Marčelji.

Marčejski stari ove godine na Pust ne zakopavaju pusta kao do sada na Marčejsken brege, već zbog smrtnih slučajeva na Brege to će iznimno učiniti kod Stare škole Marčelji sa početkom u 20 sati.

Živio pust... zakopajmo ga!! Poručuju Marčejski stari.

Više sa portala poduckun.net ...