[VIDEO] Maškarano ludilo najavljeno u Kastvu, poznata imena pusnih osuđenika

Autor: Marina Pauletić 13.01.2023

Mićega Pusta spalit će i djeca iz Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“.

Kastav – Najluđe doba u godini počinje 17. siječnja i na Kastavštini svečanim uručivanjem ključa Grada Kastva Pusnemu gradonačelniku. Primopredaja ključa održat će se Pod Ložun na Antonju s početkom u 17:30 sati.

U subotu, 21. siječnja u Kastvu u 10:30 sati dočekat će se sudionici „12. Rallyja maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija“, dok će se 4. veljače dočekati Frlanski zvončari. Zvončari se očekuju u Rubešima oko 9:30 sati, u Jurčićima oko 10:30 sati te Trinajstićima oko 15:30 sati. U slučaju lošega vremena, doček se prolongira za 11. veljače.

Tu je naravno i Maškarani centar Kastav koji se vraća nakon dvije godine pauze. Za razliku od prošlih pusnih tanci koji su se održavali u šatoru, ove godine će Jog u dvorani biti prekriven tapisonom, a fešta će početi 21. siječnja s Koktelsima, dok će drugi vikend 28. siječnja nastupiti Mauro Staraj & La Banda. Tanci će trajati od 21 pa do 4 ujutro. Najavljena su prva dva vikenda, a o izvođačima koji slijede javnost će biti još obaviještena.

„Kako se delaju pusne rožice za krabujosnice“ pokaževat će Sonja Vlah u petak, 20. siječnja od 18 do 20 sati u prostoru Poduzetničkog inkubatora KASPI. Programa će biti i za najmlađe u vidu Maškaranog tanca Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ koji će se održati u Boćarskom domu „Slavko Stanić“.

Lontošni četrtak održat će se u četvrtak, 9. veljače kada će „po staroj užance“ stanovnici Spinčića po svom selu ići od konobe do konobe. U subotu, 18. veljače održat će se 23. Ribarska fešta pul Trinajstić s početkom u 17 sati, a dan kasnije, 19. veljače dočekat će se Mučićevi zvončari i maškare. Zvončari će biti u Rubešima oko 13:30 sati te u Spinčićima oko 15 sati. Vrijeme dolaska ovisi o vremenskim uvjetima.

Na Pusni pondejak, 20. veljače na Trgu Matka Laginje u Kastvu u 13:30 sati dočekat će se Halubajski zvončari, dok će se u 15 sati dočekati u Jurčićima. Osim toga, pusni judi, veli i mići celi će dan pobirat jaja.

Na Pust, 21. veljače dočekat će se Maškare od Srdoč prema sljedećem rasporedu: oko 13 sati u Jurčićima, oko 16 sati u Spinčićima i oko 18 sati u Rubešima.

Na Pepelnicu, 22. veljače Dječji vrtić „Vladimir Nazor“ sudit će mićemu Pustu, a suđenje će se odviti na Trgu Matka Laginje u Kastvu s početkom u 12 sati. „Veli Pust“ bit će osuđen i spaljen istoga dana i to u 17:30 sati u Rubešima te u 18:30 sati u Jurčićima.

Ove godine na smrtnu će kaznu biti osuđeni Graničar taveličar u Spinčićima, Ribar Juro u Trinajstićima, Kunamix u Jurčićima i Solarko Panelić u Rubešima.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...